Meslek öncesi eğitim sürelerini başarıyla tamamlayıp, mesleğe kabullerine karar verilen 10. dönem adli yargı hakim ve savcı adayları ile 6. dönem idari yargı hakim adaylarının görev yerleri bilgisayar kurasıyla belirlendi.

84 adli yargı hakim ve savcı adayı ile 27 idari yargı hakim adayınıngörev yerlerinin belirlenmesi dolayısıyla HSYK binasında düzenlenen törene katılan Kahraman, burada yaptığı konuşmada, eğitim aşamasını başarıyla tamamlayan adayları kutladı.

Hızlı ve adil yargı için 23. yasama döneminde Yargıtay ve Danıştay'la ilgili önemli yasal değişiklikler yapıldığını hatırlatan Kahraman, "Yargının iş yükünü azaltacak mevzuat hazırlıkları devam ediyor. Yeni yasama dönemindebunların da yasalaşacağını ümit ediyoruz" dedi.

Kahraman, yargının iş yükünü azaltmak üzere, ayrıca adli yargı için bin100, idari yargı için de 100 yeni hakim ve savcı alınacağını bildirdi.

Görev yerleri belirlendi

Konuşmasının ardından dönem birincisine plaket veren Kahraman, hakim ve savcı adaylarının görev yerlerini belirleyecek bilgisayar kurasını başlattı.

Törene, bazı Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay üyeleri ile HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım da katıldı.

Öte yandan, bilgisayar kurasıyla görev yerleri belirlenen adayların heyecanı dikkat çekti. Kura sonuçlarının ardından bazı adayların sevindiği bazılarının ise burukluk yaşadığı görüldü.

Aksaray hakimliğine atanan Hakan Arıkan, atama sonuçlarından memnun olduğunu, yeni görev yerinin istediği iller arasında olduğunu söyledi.

Espiye'ye atanan Burcu Kaplan da henüz bilmediği bir yere atandığını, ancak bir an önce görevine başlamak istediğini ifade etti.

Şırnak'ın Uludere ilçesine atanan Haydar Karaköse ise zor bir görevin kendisini beklediğini ifade ederek, burada 2 yıl boyunca yapacağı görevi başarıyla yerine getirmeye çalışacağını kaydetti.



Cnn Türk