GÖZLERİME BAKIN

hukukihaber.net yazarı Avukat Prof. Dr. Murat Volkan Dülger, dün sanık müdafii olduğu bir Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu müvekkili için savunma yaparken, önündeki kağıtlarla ilgilenen mahkeme başkanına, 'ben konuşurken gözlerime bakmanızı istirham ediyorum, anlattıklarımı anlıyor musunuz, anlamıyor musunuz yoksa ben mi anlatamıyorum bilmek istiyorum" dediği gerekçesiyle polis zoruyla mahkeme salonundan dışarı çıkartılmaya çalışıldı.

ADİL YARGILANMA HAKKI

Olayı anlatan Dülger, "Mahkeme adil yargılanma hakkına saygı göstermesi gerektiğini farkedeceği yerde, duruşmanın disiplinini bozduğum gerekçesiyle polis zoruyla beni Mahkeme salonundan dışarı çıkartmaya çalıştı. Epey direndikten sonra ben kendim çıktım." dedi.

KEYFİ VE HAKSIZ

Dülger, "Savunma hakkına böylesine keyfi ve haksız şekilde müdahale edildiği bir ülkeye hukuk devleti, bunun yargılamasına da adil yargı denilebilir mi? Oysa konuşan bir kişinin gözlerinin içine bakılması gerektiği basit bir nezaket kuralı olup; daha çok küçük yaşlarda öğretilir."

"En azından şeklen adil bir yargılamanın yapılmakta olduğunu dahi gösterecek kadar nezaket ve ciddiyetin kalmadığını üzülerek görmüş olduk." ifadelerini kullandı. (hukukihaber.net)