Tortum ilçesine bağlı Serdarlı beldesi ile Aşağı Katıklı ve Dikmen köylerinden geçmekte olan Ödük Çayı üzerine kurulacak olan HES'in arazi ön keşfine gelen ve içinde Tortum Adliyesi Hakimi Zeki Ciğerci'nin de bulunduğu araca taşlarla saldıran 7 kişi öğle saatlerinde hakim karşısına çıkartıldı.
Serdarlı Jandarma Karakol Komutanlığı'nda 3 gün süre ile ifadeleri alınan Ersin Çakır, Seyhan Çakır, Atilla Çiçek, Şamil Kaya, Yaşar Yılcan, Hüsamettin Yeşilyurt ve İsmail Koçak, "Kamu personeline görevini yaptırmamak ve saldırmak" iddiasıyla hakim karşısına çıktı.
Mahkeme heyeti zanlılardan 5'inin tutukluluk haline karar verirken, Şamil Kaya ile İsmail Koçak'ın tutuksuz yargılanmasına hüküm verdi. Duruşma sonrasında sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında Jandarma otosuna bindirildikten sonra Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Bu sırada Tortum Kaymakamlık binasının içinde bulunan Adliye binasının çevresinde toplanan sanık yakınları mahkeme kararına tepki göstererek, jandarma aracına saldırıda bulunmak istedi.
Adliye dışında güvenlik önlemi alan polis özel timi tutuklu yakınlarına izin vermedi. Kaymakamlık binası önünde karara itiraz ederek bağıran tutuklu yakınları daha sonra sessizce Hükümet Konağı önünden ayrıldı.

CİHAN