Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Esra Turgut, İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi hakiminin duruşma esnasında Av. Tuğçe Çetin’in giydiği eteğin boyuna karışması ve bununla da kalmayarak eteğinin fotoğrafını yazı işleri memuruna çektirmeye çalışmasını, yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

“Yetki ve sınırlarını aştı”

Avukat Esra Turgut yaptığı açıklamada, “İstanbul Anadolu Adliye’sinde görev yapan 2.İş Mahkemesi Hâkim’inin,  tüm yetki ve insani sınırlarını aşarak, duruşma esnasında, kadın meslektaşımız Av. Tuğçe Çetin’in etek boyuna ilişkin taraf vekilleri ve huzurda bulunanların beyanlarını aldığını; meslektaşımızın o esnada etek boyu fotoğrafının çekilmesini talep ettiğini ve yazı işleri müdürünü çağırarak sözde fiili durumu gerçekte ise tacizini tutanağa geçirdiğini hayretle öğrenmiş bulunmaktayız” dedi.

“Hâkimin bu davranışı mesleğimize yönelik bir saldırıdır”

Turgut, “Hâkimin bu tavrı, kadına yönelik ayrımcılığın hâkim aracılığıyla yargıya yansımasıdır. Bu hukuka aykırı davranış ve tutum hâkimlik mesleğine, hâkimlik etiğine aykırıdır. Kürsüden kadın meslektaşımıza yönelen bu tavır, açık bir TACİZ ve ŞİDDET’ tir. Meslektaşımızın insanlık ve kadınlık onurunu kıran bu davranış aynı zamanda mesleğimize yönelik bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

“Sürecin sonuna kadar takipçisiyiz”

“Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi ve TÜBAKKOM olarak, yaşanan bu durumu en ağır şekilde kınıyor, kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi mücadelemizi yargıda da sürdüreceğimizi, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. İlgili Hâkim hakkında Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nca soruşturma başlatılarak görevinden tedbiren el çektirilmiş olup, bu örneklerin bir daha yaşanmamasını diliyoruz.”