HaberTürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Yargıtay’da halen emeklilik nedeniyle 16 üyelik boş bulunuyordu. Daha önce çıkarılan ve Yargıtay’ın daire ile üye sayısının azaltılmasını öngören yasa gereği boşalan üyeliklerin yarısı oranında üye seçimi yapılması hüküm altına alınmıştı.

FETÖ İLE MÜCADELE VURGUSU 

Bu kapsamda HSK Genel Kurulu’nda 8 yeni Yargıtay üyesini belirlemek için seçim yapıldı. Yeni Yargıtay üyeleri FETÖ ile mücadelede öne çıkan hakim savcılar arasından seçildi. 

Önemli FETÖ ve darbe soruşturmalarının yürütüldüğü İzmir’de Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner Yargıtay üyesi oldu. Aydıner, İzmir Başsavcısı olmadan önce Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı görevinde bulunuyordu. 

KOZA-İPEK SAVCISI ÜYE OLDU

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Yücel de önemli FETÖ ve darbe soruşturmalarını yürüten isimdi. Son olarak Ankara’da cezaevlerinden sorumlu başsavcı vekili olarak görev yapan Yücel, FETÖ’nün en büyük finans kuruluşlarından olduğu belirtilen ve kayyum atanan Koza İpek Holdinge ilişkin soruşturmayı yürüten isimdi. Yine Ankara’da önemli darbe davalarına bakan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanları Mustafa Yiğitsoy ve Zikrullah Özbağ da Yargıtay üyesi seçilen isimler arasında yer aldı.

T.C.

HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU BAŞKANLIĞI

05/02/2019         

YARGITAY ÜYELİĞİ SEÇİMİNE İLİŞKİN DUYURU

Yargıtay’da boş bulunan 8 (sekiz) üyelik kadrosuna Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunun 05/02/2019 tarihli oturumunda yapılan gizli oylamayla seçim yapılmış olup, Yargıtay Üyeliğine seçilenlere ilişkin liste ekte ilan edilmiştir.

Yargıtay Üyeliğine seçilen meslektaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diler, seçimin yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.