Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi'nden Balyoz davasına bakan ve tamamına yakını FETÖ sebebiyle meslekten ihraç edilen 50 hâkim  ve savcı ilgili önemli bir karar çıktı. Mehmet Yılmaz başkanlığında toplanan 2. Daire, davanın soruşturma ve yargılama aşamasında görev yapan ve çeşitli usulsüzlüklere imza atan hâkim savcılarla ilgili HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca hazırlanan Müfettiş Raporu'nu ele aldı.

Daire, söz konusu hâkim savcılarla ilgili kovuşturma izni verilmesine karar verdi. Dosyada 115 müştekinin bulunduğu öğrenildi. Müştekiler arasında Kadir Sağdıç, Dursun Çiçek ve Şafak Yürekli gibi isimler de bulunuyor.

YARGITAY'A GÖNDERİLECEK

Kovuşturma izni, bu hâkim savcıların o dönem görev yaptıkları en yakın Ağır Ceza Mahkemesi bulunan adliye olan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek. Başsavcılıkça son soruşturma izni için hazırlanacak iddianame Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulacak. Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi onay verirse söz konusu şüpheliler suç tarihinde birinci sınıf hâkim-savcı oldukları için iddianame Yargıtay'a gönderilecek. Yargılama Yargıtay bünyesinde yapılacak. HSK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun söz konusu 50 hâkim ve savcı ile ilgili idari süreci de sürdürdüğünü söyledi.

Hakkında kovuşturma izni verilen 50 hâkim savcının tamamına yakını Fetullahçı Terör Örgütü iltisakları sebebiyle meslekten ihraç edilmişti. FETÖ üyeliğinden yargılanan bu isimler Balyoz davasında yaşanan hukuksuzluklar nedeniyle de yargılanacak.