Adli yargıda 287 hakim ve savcının yer değiştirmesine ilişkin kararname Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) internet sitesinde yayınlandı.

Adalet Bakanlığınca hazırlanan ve yaklaşık 3 hafta önce de HSYK'ya sunulan Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararname Taslağı üzerindeki çalışmalar tamamlandı.

Kararname ile adli yargıdaki 287 hakim ve savcının görev yeri değişti. Bu değişikliklerin büyük bölümü ''bulunduğu bölgede görev süresini tamamlama'', ''mazeret'' ve ''istek'' nedeniyle gerçekleştirildi.

Hâkim ve savcılara ilişkin yaz kararnamesi krizi, temmuz ayına damgasını vurmuştu.

Yargıtay ve Danıştay kökenli 5 üye ile (seçilmiş üyeler), Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Bakanlık Müsteşarı Ahmet Kahraman arasındaki görüş ayrılıkları nedeniyle, yaz kararnamesine yönelik tartışma haftalarca sürmüştü. Tartışmanın odağında ise Ergenekon savcılarının durumları yer almıştı.

Günlerce süren bunalım, kurulun Ergenekon soruşturmasının başındaki Özel Yetkili Cumhuriyet Basavcılığı’na Olcay Seçkin’in ikinci başsavcıvekili olarak atamasıyla kısmen aşılmıştı. Kurul, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili şikâyet ve suç duyuruları için de Adalet Bakanlığı’nın işlem yapmasını kararlaştırmıştı.


ATAMA LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN