Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) ilan ettiği adli ve idari hâkim ve savcıların atanmasına ilişkin Yaz Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

HSYK, kararnameyle bin 816 adli hâkim ve savcı, 254 idari hâkimin görev yerini değiştirirken, Yargıtay Tetkik Hâkimliği'ne ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevinde de 109 hâkim ve savcıyı atadı. 51 Ticaret Mahkemesi Başkanın da görev yerini değiştiren HSYK toplamda 2 bin 70 hâkim ve savcının atamasını yaptı. HSYK ayrıca Adalet Müfettişiyken Kartal Cumhuriyet Savcılığı'nda görevlendirdiği Abdülkadir Güngören'in ataması iptal ederek, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nda görevlendirildi.

Kararnameyle, aralarında Yargıtay Savcıları Zekeriya Sevimli ile YARSAV Başkanı, YARGI-Sen kurucusu Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Ergenekon savcılarına yönelik şikâyetlerin ardından bu soruşturmaya bakmakla görevlendirilen Ergenekon savcısı Kasım İlimoğlu ve Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal'ında bulunduğu 2 bin 70 hâkim ve savcının görev yerini değiştiriyor.(ANKA)