14 Aralık 2017’de görülen davada hâkim G.T’nin uyarmasıyla avukat Sida Yıldız ayağa kalktı. Ancak iddiaya göre hâkim, “Çağdaş ülkelerin hepsinde duruşmalar katı kurallarla son derece saygılı şekilde yürütülür. Yurtdışında, Avrupa’da bu kurallara çok dikkat edilir. Örneğin, kadın avukatlar inci küpe takar, stiletto giyerler. Ama maalesef karşımda bu davranışı göremiyorum. Bu bağnazlık değil, ama karşımda çağdaşlık da göremiyorum” dedi. Ardından da hâkim ve avukat Yıldız arasında tartışma yaşandı.

‘Kapıyı gösterdi’

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre; Hâkim, avukatın duruşma salonundan dışarı çıkmasını istedi. Yıldız, dışarı çıktı. Ancak mübaşir İbrahim D., Yıldız’ın duruşma kapısının önünde hâkime “ahlaksız” dediğini öne sürdü. Olayla ilgili tutanak tutan hâkim, avukat hakkında savcılığa ihbarda bulundu. Tutanakta avukat Yıldız’ın hâkime koridorda hakaret ettiğini bunu mübaşirin duyduğu öne sürüldü. Ancak mübaşir İbrahim D., savcılık ifadesinde avukat Yıldız’ın kapıdan çıkarken hakaret ettiğini ileri sürdü.

Yürütülen soruşturmanın ardından avukat hakkında, “hâkimin onur, şeref ve saygınlığına saldırı” iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan avukat Sida Yıldız, bir anlık dalgınlıkla ayağa kalkmayı unuttuğunu söyledi.

‘Asıl mağdur benim’

Hâkim G.T’nin rencide edici bir tavırla uyardığını, kendisinin ise “kusura bakmayın” diyerek ayağa kalktığını aktaran Yıldız, “Hâkime hanım bana yönelik hakaretlerini sürdürdü. Parmağıyla kapıyı göstererek dışarı çıkmamı istedi” diye konuştu.

Yıldız, “Olayda hakarete uğrayan, küçük düşen, asıl mağdur olan benim” ifadelerini kullandı. Duruşma kapısını gören güvenlik kameralarının görüntüsünü isteyen Yıldız, tanık olarak dinlenen mübaşir ve kâtibin, hâkimin emri altındaki memurlar olduğu için tarafsız olamayacağını dile getirdi.