OLAY

2014 yılında İstanbul çağlayan adliyesinde yaşanan olayda, 89/1 haciz ihbarnamesi gönderme talebi ‘kanuna aykırı bir biçimde’ yerine getirilmeyen avukat Erdost Balcı, icra müdürüyle münakaşa yaşadı.

“SEN KAÇ GÜNLÜK AVUKATSIN…”

İcra müdürüne verdiği ret kararının ‘kanuna aykırı’ olduğunu söyleyen avukat Balcı, “sen kaç günlük avukatsın ki bana işimi öğretiyorsun?” cevabını aldı. Bu cevap üzerine icra müdürüne “sen cahilsin, kanunu bilmiyorsun, kendini kadı yerine koyuyorsun” diyen Balcı hakkında icra müdürü, hem suç duyurusunda bulundu hem de 6 bin 400 liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. 

SAVUNMA DOKUNULMAZLIĞI

Ağır Ceza Mahkemesi “Cahil” sözünün hakaret içermediğini ve bunun savunma dokunulmazlığı kapsamında olduğuna hükmetti. Bu karar da Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı ve kesinleşti.

YENİ SUÇ DUYURUSU

Avukat Balcı’nın başından geçen olayları anlatan bir yazı yazması üzerine icra müdürü bir suç duyurusunda daha bulundu. Yazının mesleki faaliyet kapsamında olmadığı gerekçesiyle dava Asliye Ceza Mahkemesinde açıldı. 

BERAAT KARARI

1 senenin sonunda mahkeme yazıda hakaret unsuru görmediğinden ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığından bahisle beraat kararı verdi. 

STRESLİ ORTAMLARA ALIŞKIN OLMALI

Geçtiğimiz günlerde de icra müdürünün Asliye Hukuk Mahkemesinde Balcı’ya karşı açtığı 6.400TL’lik maddi ve manevi tazminat davası, 4 senelik yargılama sonunda “İcra Müdürlüğü gibi alacak borç ilişkilerinde görev yapan kişilerin stresli ortamlara alışkın olması, bu tür rahatsız edici davranış ve sözlerde eleştiri bulunduğu da dikkate alınarak daha toleranslı olması beklenmektedir” gerekçesiyle reddedildi.

RÜŞVET SUÇU

hukukihaber.net’e konuşan avukat Erdost Balcı “En ironik kısım da benden şikâyetçi olan ve bu denli ısrarla uğraşan müdürün, bu süreçte önce görev yerinin değiştirilmesi, ardından da “rüşvet” suçundan dolayı tutuklanması oldu.” ifadelerini kullandı.

Balcı ayrıca “İcra müdüründen karşı vekâlet ücretini tahsil ettiğimde çalıştığı dairedeki memurlara “badem ezmesi” dağıtmayı düşünüyorum.” dedi. (hukukihaber.net)

İŞTE O KARARLAR