Adalet Bakanlığı’nın 24 Kasım’da gerçekleştirdiği ve binlerce adayın katıldığı arabuluculuk sınav sonuçları açıklandı. 27 bin 537 kişinin katıldığı arabuluculuk sınavını kazananlardan ziyade başarısız olanlar ilgi odağı oldu. 

Arabulucu olmak isteyen ve başarısız olan eski bakan, milletvekili ve siyasetçiler sosyal medyada günlerdir tartışma konusu.

70 PUAN

Başarısız olan adaylar kanuna atıf yaparak "70 puanın üzerindekiler sınavı kazanmış sayılır." diyerek sınava tekrar gireceklerini belirtiyor.

DAVA HAZIRLIĞI

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu sosyal medya üzerinden gelen "İstanbul Barosu da arabuluculuk sınavına ilişkin dava açmayı düşünüyor mu başkanım?" sorusu üzerine;

"Evet. Kazanma puanını 91 olarak ilan etmenin kendi Yönetmeliklerine aykırılığından hareketle, yönetmelik gereğince öngörülen puanları almış olanların da kazanmaları üzerine kurguladığımız bir hazırlık içindeyiz." dedi. (www.hukukihaber.net)

Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği'nin ilgili maddesi şöyle; 

Sınavda başarı koşulu

MADDE 45 – (1) Sınavda yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan alması koşuluyla en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sınav ilanında belirtilen arabulucu ihtiyaç sayısı kadar aday, sınavda başarılı sayılır. Başarılı sayılan en düşük puanlı adayla aynı puanı alan adaylar da başarılı sayılır.