Yaklaşık 26 bin üyesi ile 'dünyanın en kalabalık barosu' unvanını NewYork Barosu'nun elinden alan İstanbul Barosu'nda seçim heyecanı vardı. Haliç Kongre Merkezi’ndeki İstanbul Barosu Genel Kurulunun 2. gününde yeni dönem başkanını seçecek avukatlar 65 sandıkta oy kullandı, oy sayma işlemi tamamlandı.

Doç. Dr. Ümit  KOCASAKAL, ipi göğüsleyen isim olarak,  İstanbul Barosu Başkanı olmuştur.





AÇILAN SANDIK 65 (TOPLAM SEÇMEN 26.094)
SAYILAN OY 19.816  (% 100) 

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu : 6080 oy  %30,68 (Av. Ümit Kocasakal)
Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu :  4520 oy %22,81 (Av. Muammer Aydın)
Hukukun Üstünlüğü Platformu : 4055 oy %20,46
Çağdaş Avukatlar Grubu : 3247 oy %16,39
KAV Grubu : 1236  oy %6,24
Özgürlükçü Hukuk Platformu: 678 oy %3,42
hukukihaber.net

İstanbul Barosuna kayıtlı 26.094 seçmen Avukattan 19.816 AVUKAT seçimde oy kullanmıştır.
SEÇİME KATILMA ORANI %75,94 olarak gerçekleşmiştir.
hukukihaber.net





5 gruptan 6 aday yarıştı

Seçimlere halen İstanbul Baro Başkanlığı görevini yürüten Muammer Aydın ile Doç Dr. Ümit Kocasakal, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan katılırken; Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Kemal Aytaç, Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun adayı Satılmış Şahin, Katılımcı Avukatlar'ın adayı Mustafa Kemal Güngör ve Özgürlükçü Hukuk Platformu'nun ise Feyzi Çelik oldu.



'İstanbul Barosu hukukun yanında dimdik ayakta duracak'

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan seçimlerde İstanbul Barosu başkanlığına seçilen Doç. Dr. Ümit Kocasakal, resmi sonucun açıklanması öncesinde basın mensuplarına değerlendirme yaptı. İstanbul Barosu'nun 132 yıllık bir kurum olarak tarihi bir seçimini büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirdiğini belirten Kocasakal, kendisine oy veren vermeyen herkesin başkanı olmaya gayret edeceğini vurguladı.

Baronun, mesleki sorunları çözmek için kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini ve kendisinin de oy verenleri mahcup etmeyeceğini ifade eden Kocasakal, ''Bunu samimiyetle söylüyorum, Genel Kuruldan aldığımız bu teveccüh ile ilkelerimize, Cumhuriyete ve onun temel değerlerine, üniter bütünlüğümüze sahip çıkacağız. Mesleğimize, sorunlarımıza ve cübbemize sahip çıkacağız. İstanbul Barosu, kendisine yüklediği görev nedeniyle bir siyasi partiye yandaşlık yapmadan hukukun yanında dimdik ayakta duracak'' diye konuştu. Öte yandan, oy sayımı sırasında Özgürlükçü Hukuk Platformu üyelerinin Kürtçe sloganlar atması nedeniyle gergin anlar yaşandı. (aa)






Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal

1966 yılında Köln'de doğdu. 1986 yılında Galatasaray Lisesi'nden, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanı oldu. 2000 yılındaKarapara Aklama Suçu konulu teziyle doktor, 2005 yılında Avrupa Birliği Ceza Hukukunun Esasları çalışmasıyla da doçent oldu. Çeşitli üniversitelerde dersler verdi. Yayımlanmış çok sayıda makale ve yazısı bulunmaktadır. Akademik yaşantısından önce filen avukatlık yapmıştır. Halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı olarak öğretim üyeliğini sürdürmektedir. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Fransızca bilir.


Yönetim Kurulu

Av. Füsun Dikmenli
Av. Aydeniz Alisbah Tuskan
Av. Mehmet Durakoğlu
Av. Başar Yaltı
Av. Turgay Demirci
Av. Hüseyin Özbek
Av. Ufuk Özkap
Av. Özlem Aksungar
Av. İsmail Altay
Av. Hasan Kılıç


Disiplin Kurulu

Av. Tamer Heper
Av. Muazzez Çörtelek
Av. Saadet Jale Gür
Av. Cengiz Yaka
Av. Fahri Kumkumoğlu


Denetim Kurulu

Av. Burhan Öğütçü
Av. Sami Akdağ
Av. Yasemin Tunçel


www.hukukihaber.net