İstanbul Barosu, adliyelerde fiyat eşitliği sağlanıncaya kadar avukatları boykota davet etti.

Baro tarafından avukatlara gönderilen SMS’te şu ifadeler yer aldı: Avukatlar için adliyelerde yiyecek-içecek fiyatlarının hakim, savcı, adliye personeli için uygulanan fiyatlardan ciddi oranda farklılık göstermesi nedeniyle fiyat eşitliği sağlanıncaya kadar bu eşitsizliği protesto ediyor 3 Şubat 2020 tarihinden başlayarak meslektaşlarımızı boykota davet ediyoruz.

Baronun çağrısından sonra İstanbul Adliyesi’nde bulunan kafeteryadaki boş masalar dikkat çekti. Öte yandan Çağlayan Adliyesi’nin karşısında bulunan bir kafeterya ise baronun çağrısının ardından twitter hesabından yaptığı paylaşımda, avukatlara bir hafta boyunca çayların ücretsiz, kahvelerin ise yüzde 50 indirimle satılacağını paylaştı.

AVUKAT ÖRGÜTLERİNDEN DESTEK 

İstanbul Barosu’nun çağrısına avukat örgütlerinden destek geldi. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Avukatlar Derneği (ÖHD) İstanbul Barosu’nun boykot çağrısına tam destek vereceklerini açıkladı. 

‘RANT KAPISI’

ÇHD’den yapılan yazı açıklamada İstanbul Adliyesi içerisindeki kantin, kafe ve yemekhanelerin ihale makamları tarafından büyük bir rant kapısı haline dönüştürüldüğüne dikkat çekilerek, “Bu durum çalışanlara sömürü, avukatlara soygun olarak yansımıştır. Sağlıksız ürünlerin fahiş fiyatlara satılmasını; avukat ve yurttaşlar ile hakim, savcı ve memurlar arasında ayrımcılık yapılmasını protesto ediyoruz. Tüm meslektaşlarımızı kantin, kafe ve yemekhaneleri boykot etmeye çağırıyoruz” denildi.