Avukat Mustafa Çetin ve Avukat Özkan Yücel'in yarıştığı İzmir Barosu Genel Kurulu tamamlandı.

Çağdaş Avukatlar Grubu İzmir Barosu seçimlerini kazandı. Avukat Özkan Yücel ikinci kez İzmir Barosu Başkanı oldu.

Birleştirme Tutanağı ile ilan edilen sonuçlara göre Av. Özkan Yücel 4206 oy, Av. Mustafa Çetin ise 2424 oy aldı.

Seçim sonucunda Av. Özkan Yücel, İzmir Barosu Başkanlığı’nı ikinci kez kazanırken yönetim kurulu ise Av. Perihan Çağrışım Kayadelen, Av. Hüseyin Yıldız, Av. Ayşe Kaymak, Av. Yakup Gül, Av. Elçin Kılınçer Ot, Av. Sinan Balcılar, Av. Miray Sayman, Av. Şefika Yıldırım Sert, Av. Deniz Yılmazer ve Av. Mehmet Baran Selanik’ten oluştu.

Kültürpark 4 No’lu Hol’de 6 bin 706 delegenin oy kullandığı seçimde Çağdaş Avukatlar grubu 4 bin 26 oy alırken, Cumhuriyetçi Avukatlar grubu 2 bin 424 oyda kaldı, 219 oy geçersiz sayıldı. 11 bin üyeli İzmir Barosu’nda iki günlük seçim maratonunun sonunda yeniden seçilen Baro Başkanı Özkan Yücel, “Bütün Türkiye gözünü dikmiş İzmir Barosu’na bakıyor. Çünkü dediler ki ‘siz durduğunuz yerde bir durun’ biz de dedik ki ‘durmayacağız’. Aldığımız sonuç mücadeleye ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun, mücadeleyi ne kadar sahiplendiğimizin göstergesidir. Demokrasi için faşizmle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 

BAROLAR BİRLİĞİ’Nİ ELEŞTİRDİ

Türkiye Barolar Birliği’ni de eleştiren Yücel, “TBB’nin var olan yönetiminin ‘küçük tek adam’ olduğunu daha önce de ifade etmiştik. O yönetimin barolardan demokrasiden uzak olduğunu söylemiştik. İşte şimdi sıra TBB’nin anlayışı değiştirme zamanı. Bütün demokrasi güçlerine tüm avukatlara sesleniyoruz. Korkmayın. Mücadele edin. Çünkü biz haklıyız” diye konuştu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, kazanılan başarının kişilerin değil; bir ekip başarısı, vazgeçmemenin, biat etmemenin, teslim olmamanın başarısı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Riskleri Ne Olursa Olsun Mücadeleye Devam Edeceğiz"

“Bundan 2,5 yıl önce kazandığımızda kimi yandaş medya mensupları ‘İzmir Barosu’nda barikatçılar kazandı’ diye manşet atmıştı. O gün İzmir Barosu’na insan haklarından, demokrasiden, hukuk devletinden yana, avukat hakları ve barolardan yana bir barikat kuracağız ve asla vazgeçmeyeceğiz demiştik. Bugün bunu başarmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün aldığımız sonuç, mücadeleye ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun, mücadeleyi ne kadar sahiplendiğimizin göstergesidir diye düşünüyorum. O nedenle ben bugün bize hiçbir ayrım yapmadan destek veren bütün meslektaşlarıma iyi ki varsınız diyorum. Sizin için yeni dönemde de asla vazgeçmeden, asla teslim olmadan asla biat etmeden, kişisel riskleri ne olursa olsun mücadeleye etmeye devam edeceğiz” dedi.

"Türkiye Barolar Birliği’ndeki Hukuku Teferruat Sayan Anlayışı Değiştireceğiz"

“Önümüzde bir hedef var” diyen Av. Özkan Yücel sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Barolar Birliği’nde var olan yönetme anlayışının küçük tek adam anlayışı olduğu konusunda fikirlerimizi daha önce ifade etmiştik. Orada bulunan küçük tek adamın yönetme anlayışı, iş yapma anlayışı, barolardan uzak, avukatlardan uzak, demokrasiden ve hukuk devletinden uzak bir anlayış demiştik. Barolar Birliği’ndeki anlayış, siyasi iktidarın peşine takılmış; hukuku teferruat sayar hale geldi demiştik. İşte şimdi önümüzde en önemli görevlerden biri duruyor. Hukuku teferruat saymayan, avukattan yana, barolardan yana, hukuktan yana, insan haklarından yana, demokrasiden yana bir yönetim için yola çıkma vaktidir. Şimdi sıra Türkiye Barolar Birliği’ndeki anlayışı değiştirmektir”dedi.