ALİ EYCE

İzmir Barosu'nun seçimli genel kurul toplantısının ikinci gününde oy kullanan avukatlar, 2010-2012 döneminde baroyu yönetme görevini Çağdaş Avukatlar Grubu'na verdi.
Baroya kayıtlı 5 bin 801 avukattan yaklaşık 3 bin avukatın oy kullandığı seçimde, Çağdaş Avukatlar Grubu'nun lideri Sema Pekdaş, 917 blok oy alarak İzmir Barosu başkanlığına seçildi. Pekdaş aynı zamanda 1908 yılında kurulan ve 92 yıllık geçmişi olan İzmir Barosu'nun ilk kadın başkanı ünvanını da aldı. Seçimi kazanan Pekdaş, "Beni destekleyen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu sonuç çağdaş avukatların söyleyecek sözü olduğunu göstermiştir" dedi.
Genel Kurul sonunda eski başkan Özdemir Sökmen 795, İbrahim Bahçıvancılar 764, Erdoğan Öztürker 758, Refik Uzun 248, İlhan Erkul 219, Mehmet Seyrek 100 oy aldı.

AİLELERİYLE GELDİLER
İzmir Barosu'nun seçimli genel kurul toplantısı, cumartesi günü yapılan konuşmalardan sonra dün sandıklarda oy kullanılmasıyla tamamlandı. İzmir Barosu avukatları, 2010-2012 döneminde İzmir Barosu'nu yönetecek olan baro başkanı ve yönetim kurulunu belirlemek için sandık başına gitti. Sabah saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemlerine avukatlar havanın da güzel olmasından yararlanarakr sandık başına aileleriyle gelmeyi tercih etti. Kültürpark'taki Atlas Pavyonu'nda kurulan seçim sandıklarına avukatların rahatça girebilmesi için fuardaki yeraltı otoparkı avukatlara ücretsiz tahsis edildi. Erken saatlerde başlayan oy kullanma işlemiyle birlikte seçime giren 7 avukat grubu, seçim pavyonunun içi ve etrafında ellerinde oy pusulalarıyla seçmen avukatları karşıladı. Avukatlar oy kullanmak için öğleden sonrayı tercih edince saat 13.00'ten sonra sandıkların başında yoğunluk yaşandı.
İzmir AK Parti İl Başkanı Avukat Ömür Kabak, oy kullanmaya meslektaşı olan eşi Gülsüm Kabak ile birlikte geldi. Oyunu 5 numaralı sandığa atan Kabak, "Hayırlı olsun" dileğinde bulundu. Avukat olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de oyunu kullandı. Seçimde gruplara başarılar diledi.

FARKLI YÖNTEMLER

İzmir Barosu'nun seçimli olağan genel kurul toplantısında gruplar kendilerini seçim atmosferinde seçmen avukatlara tanıtmak için ilginç yöntemler de kullandı. Erdoğan Öztürker Grubu, Atatürk ve bayrak rozetini takarak, Özdemir Sökmen Grubu ise nar kırmızısı kravat takarak diğer gruplardan farklılıklarını göstermeye çalıştı. Çağdaş, İlerici ve Değişimci Grup ise yaptırdıkları çıkartmalarla seçim öncesi kendilerine ayrıştırmayı tercih ettiler. Ayrıştırma işini en ileri götüren ise Avukat İlhan Erkul'un başkan adayı olduğu Tüm Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ydu. Stantlarda müzik sistemi kuran bu grup, mankenlik ajansından gelen hostes bayanlarla bir yerel gazetede yayınlanan haberi dağıttı.
İzmir Barosu seçiminin en büyük yenilgisini Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu aldı. Seçim öncesi bölünen ve 3 adayla seçime katılan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, koltuğu da kaybetti. Grubun adayları Özdemir Sökmen, Erdoğan Öztürker ve İlhan Erkul, bölünmeden seçime girselerdi yaklaşık 1800 oy alarak, diğer adaylara büyük fark atacaklardı.
Seçimi ikinci sırada bitirerek başkanlık koltuğunu kaybeden Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Avukat Özdemir Sökmen, resmi olmayan sonuçların ortaya çıkması ve kaybettiğini belli olması üzerine kısa bir açıklama yaptı. Sökmen, "Umarım bizim yakaladığımız çıtayı Çağdaş Avukatlar Grubu da yakalar. Biz bir bölünmenin sonucu bu seçimi kaybettik. Bölünmeden yana olanlar umarım mutlu olmuşlardır" diyerek sitem etti. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun diğer adayı olan ve seçimi dördüncü sırada bitiren Avukat Erdoğan Öztürker, seçimi kazanan Avukat Sema Pekdaş'ı ilk tebrik edenler arasında yer aldı.
Seçimi kazanan Çağdaş Avukatlar Grubu, ellerindeki listeler ile sabah saatlerinden itibaren seçimin yapıldığı Atlas Pavyonu'na gelen seçmenlerden kendilerine oy verecekleri tespit etti. Bu taktik ile sandıklar açılmadan seçimde kaç oy aldıklarını da hesaplamış oldular. Resmi olmayan seçim sonuçlarının ortaya çıkması üzerine Çağdaş Avukatlar Grubu, seçim salonunda sevinç gösterisi yaptı. Alkışlardan sonra davul zurna çalınması üzerine seçim görevlisi, seçim hesaplarının halen devam ettiği uyarısında bulunup, herkesi seçim salonunun dışına çıkmaya davet etti.


BAŞKAN
AV. SEMA PEKDAŞ 1022
   
YÖNETİM KURULU ASIL
AV. SEFA YILMAZ 1071
AV. A. HAŞİM ÖZTÜRK 1040
AV. MERİÇ KAPTAN 1021
AV. ÖZKAN YÜCEL 1017
AV. DİLEK DEMİR 1014
AV. HALİL DÖNMEZ 1014
AV. MAHMUT DİKMEN 1013
AV. A. TUNGA ASLAN 996
AV. AYŞEGÜL ALTINBAŞ 993
AV. ERCAN DEMİR 992
   
DİSİPLİN KURULU  
AV. NAMIK KEMAL MARMARA 1040
AV. M. TALAT OĞUZ 1024
AV. YENAL ÖZSÜER 1020
AV. ARZU DEMİRCİ 1014
   
DENETLEME KURULU
AV. GÜNEY DİNÇ 1034
AV. NEŞVE KOYLU 1031
AV. ERDEM BOYACI 1017



Muğla'lı avukatlar, Başkan Gürkan'a yeniden görev verdi

İki adayın çekiştiği Muğla Barosu seçimlerinde Mustafa İlker Gürkan 372 oy alırken, üç dönem başkanlık yapan rakibi Ayla Kara'ya 233 oy çıktı


BEKİR TOSUN (MUĞLA)

Muğla Barosu seçimlerinde Başkan Mustafa İlker Gürkan görevine yeniden seçildi. Muğla Barosu'na kayıtlı 841 avukattan 612'sinin oy kullandığı seçimde oyların 372'sini Başkan Mustafa İlker Gürkan alırken, Ayla Kara'ya da 233 oy çıktı.
Muğla Adliyesi salonunda organ seçimleri için sabah başlayan oy kullanma işlemleri saat 17.00'ye kadar sürdü. Açılan sandıklarda oy sayım işlemi önce yönetim kurulu üyeliklerinden başladı. Oy sayımı sonunda mevcut Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan oy kullanan 612 üyenin 372'sinin oyunu alarak tekrar başkan seçildi.
Muğla Baro başkanlığına yeniden seçilen Mustafa İlker Gürkan, bir teşekkür konuşması yaptı. Gürkan şunları söyledi: "Baro üyesi avukat arkadaşlarımızın bize yeniden görev vermeleri ve geçtiğimiz dönem için güven göstermelerinden dolayı son derece mutluyum. Bu kadar yüksek bir sorumluluk altında omuzlarımızın epey zorlandığını hissediyorum. Önümüzdeki dönemde geçmişte eksik bıraktıklarımız ve yanlışlarımızı düzelterek yolumuza devam etmek istiyoruz. Muğla Barosu kalite belgesi olan bir baro haline gelecek. Yöneticiler değişse de, personel değişse de baronun hizmetlerinin yönetilmesinde ve çalışmasının çevrilmesinde değişim olmayacak. Yeni bir bina almamız veya yapmamız lazım. Staj eğitim ve toplantı salonu için yer yetmiyor. En kısa zamanda bina eksikliğimizi gidereceğiz" dedi.
İkinci dönem için tekrar başkan seçilen
Mustafa İlker Gürkan'ın yönetim kurulu listesinde, Akın Vahit Karacan, Esin Aygün, Figen Özer Coşkun, Gülfer Uslu, İbrahim Erdoğan, İrfan Baklaya, Levent Akgün, Leyla Bişen, Mehtap Küçük ve Yaşar Türkmen bulunuyor.

Genç avukatların desteğini aldı
- İki aday olmasına rağmen üye sayısı yüksek olan Muğla Barosu'nda her iki adayın da daha önceki başkanlık yarışına katılmış ve kazanmış olmasının tecrübesi ilk bakışta dikkat çekti.
- Üç dönem başkanlık yapan avukat Ayla Kara'nın kaybetmesinde rakibinin iki avantajı etkili oldu. Mustafa İlker Gürkan hala başkandı ve genç avukatların desteğini almayı başardı.
- Avukat Kara, 2002-2008 yılları arasında üç dönem başkanlık yaptı ve bu seçimde bina vaat etti.
- Avukat Gürkan ise, binanın üzerine yeni şeyler koydu; "Türkiye Kalite Derneği'nden kalite belgesi alacağız. İnternet gazeteciliği başlatıp her ilçede bu gazetenin muhabir avukatlarından bir ağ oluşturacağız" dedi.





(yeniasir.com)