Gerçeker, "Kendimiz için değil adaletin sağlanması için bir şeyler istiyoruz" dedi.

İskenderun Adliye binasına geniş güvenlik önlemleri altında gelen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile beraberindekiler, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve Emniyet Müdürü Yusuf Cinel tarafından karşılandılar.

Tarihi bir yapı olan İskenderun Adliyesi binasını gezen Gerçeker, Ağır Ceza Duruşma salonunda dava dosyalarının üst üste yığılı olduğunu görünce, "Hakim ve savcılarımızın durumu ortada. Halimizi görüyorsunuz, hakimlerin savcıların ne kadar yoğun çalıştıklarını. Bu nedenle yargıya her zaman gereken önemin verilmesi gerekiyor biz bunu her zaman söylüyoruz, isterken kendimiz için istemiyoruz. Yargı toplumun teminatı ve güveni olduğu için yargıya bütün toplumun sahip çıkması gerekiyor. İskenderun bir çok ilden büyük bir yer mevcut durumda arkadaşlarımız iyi çalışamıyorlar. İmkanlar ne kadar iyi olursa bu adalete ve dolayısı ile vatandaşa yansıyacaktır. İmkanlar ne kadar iyi olursa adalet o kadar hızlı işleyecektir" şeklinde konuştu

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile Yargıtay'ın 5 daire başkanı ve 22 Yargıtay hakimi daha sonra öğle yemeği için Yelken Kulübüne geçtiler. Ziyaretler sırasında geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

İHA