Taksim Hill Otel B3 Salonu tıklım tıklım doluydu. Hatta Ümit Kocasakalı ayakta dinleyenler oldu. Seçimler yaklaşırken grupların kokteyllerde güç gösterisi hızlandı. Bugün ( 03.11.2010) Taksim Hill Otelde 2 kokteyl vardı.

Kocasakal'ın ve Durakoğlunun konuşmaları sırasında salon dinleyicileri almadı, dinleyiceler asansör boşluğuna doğru taştı.

Kocasakal konuşmasında biz söylediklerimizin arkasında duracağız, Aktif ve Dik Baro oluşturucağız. Sorunların çözümü parlementodadır. Biz 26.000 avukatı parlementonun önünde topladığımzda siyasi iktidarın avukatların sorunlarının çözümüne yaklaşmayışı mümkün değildir. Biz 26.000 avukatı parlementonun önüne davet ederiz, gelmeyeni de teşhir ederiz. Durakoğlu da yaptığı konuşmada Önce ilke Çağdaş Avukatlar Grubunda tartışma 2008 yılında başladı, birdenbire ortaya çıkmadı, cemaatçiler Muammer Aydının, kontenjandan yaptığı atama ile baroya sızdılar.Biz eleştirilerimizi o günden beri yapmaktayız. Biz içimizden bir grubun cemaatlerle işbirliğine giderek AKP'lileştiğini görünce tavır aldık. Önce İLke Çağdaş Avukatlar buradadır.Ayrılanlar AKP'lişenlerdir. Onun için ben, bu bir ayrışma değil, arınmadır diyorum.  Muammer Aydın grubunun yaptığı ön seçimde cemaatçi olduğu söylenen bu iki arkadaş aday oldu, bu bize tanrının bir lütfuydu. Ön seçimde yönetim kuruluna aday olan bu arkadaşlar çok büyük oy alarak seçimi kazanmışlardı.

Sonrada Bu arkadaşların adaylıkları iptal edildi ve böylece bizim bütün iddialarımız ispatlanmış oldu. Biz Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu olarak cemaatçi ve meshepçi yapıyı dışlayarak yolumuza devam ediyoruz dedi. (adaletbiz)