İstanbul Barosu Genel Kurulu tamamlandı. İstanbul Barosu Başkanlığı'na Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı avukat Mehmet Durakoğlu üçüncü kez seçildi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İstanbul Barosu Başkanlık seçiminde, 52 bin 049 üyesi bulunan Baro'da sadece 26 bin 30 avukat, 131 sandıkta oyunu kullandı.

‘KALEYİ ASLA TESLİM ETMEYECEĞİZ’

Durakoğlu şunları söyledi: “Genç meslektaşlarımızla ilgili oluşan çok büyük dertler var ve bu dertlere ilişkin eksikliğimizin olduğu ortaya çıkmış durumda. Bunu itiraf etmeden hiçbir yol alamayız. O arkadaşlarımızla birlikte olmak, onlarla birlikte çözüm aramak, onların sorunlarına çözüm üretmek zorundayız. Bir gerçek var, başından beri onu söylüyorum. İstanbul Barosu’nda yönetimde olmak için omurga gerekir. Bu omurgaya sahip olduğumuz için kazandık. Onun için biz şimdi burada Mustafa Kemal’den bahsediyoruz. Onun için kalenin hala burada dimdik durduğundan bahsediyoruz. Bu kaleyi asla ama asla teslim etmeyeceğiz.”

İşte sonuçlar:

Av. Mehmet DURAKOĞLU: 8.503 (%32,67)
Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu 

Av. Hasan KILIÇ: 6.107 (%23,46)
Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi

Av. Gökhan AHİ: 5.994 (%23,03)
Avukat Hakları Grubu 

Av. Ata YAZICIOĞLU: 1.687 (%6,48)
Çağdaş Avukatlar Grubu

Av. Sezin UÇAR: 1.674 (%6,43)
Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu 

Av. Kaptan YILMAZ: 1.109 (%4,26)
İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu

Av. İshak Şâdi ÇARSANCAKLI: 956 (%3.67)
Bağımsız Avukatlar Grubu 

Açılan sandık sayısı: 131

Geçersiz Oy: 467

Toplam Oy: 26.483

DURAKOĞLU: "BÜTÜN AVUKATLAR KAZANACAK"

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, "İstanbul Barosu'nun genel kurulları genellikle Türk yargısının içinde bulunduğu durumun değerlendirilmesi ya da mesleki sorunların değerlendirilmesi bakımından çok önemli bir platform. Dün o platformu geride bıraktık. Çok önemli tartışmalar oldu. O tartışmalardan zannediyorum, bütün gruplar çok önemli projeler çıkardılar. Şimdi işin bir başka noktasındayız. Kim seçilirse seçilsin, öyle zannediyorum ki hepimiz kazanacağız, bütün avukatlar kazanacak. Öyle bir anlayış içerisindeyim ben. Bu hareketliliği görebilmek çok önemli. Türkiye'de avukatların, öyle zannediyorum ki kendi kaderlerine sahip çıkmalarını ifade eden bir nokta. Eğer buradan Ankara'ya da mesajlar gönderebilirsek, yaşadığımız süreçleri nasıl değerlendirdiğimize ilişkin bakış açılarını somutlaştırabilir ve Ankara'ya gönderebilirsek, bu genel kurulun gecikmiş de olsa yapılmış olmasının çok büyük bir anlamı olacak diye düşünüyorum" dedi.

DURAKOĞLU KİMDİR?

1956'da Sivas'ta doğdu. Ankara Atatürk Lisesini bitirdi. 1982'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1986'da serbest avukatlığa başladı. Dış Ticaret alanında sertifika programları dersleri verdi. Aynı konuda yayınlanmış makaleleri vardır. İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Üyeliğinde bulundu. 2004'de İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2006'da Baro Başkan Yardımcısı oldu. 2010-2012, 2012-2014 ve 2014-2016 dönemlerinde İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. ÇYDD Üyeliği ile SODEV ve TÜSES yönetimlerinde bulundu. 2016 yılında İstanbul Barosu Başkanlığına seçildi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.