Sayıştay'ın yeni Başkanı Metin Yener (49) oldu. Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü iken Sayıştay Başkanlığı'na aday olan Yener, Meclis tarafından yapılan gizli oylama ile yeni başkan seçildi.

Kamu idarelerinin gelir ve giderleri ile mallarının kullanımını millet adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamakla sorumlu kurum olan Sayıştay'ın yeni başkanı Meclis Genel Kurulu'nda seçildi.

Yapılan seçime Cumhurbaşkanı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Sayıştay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoy katıldı. Oylama sonucu Metin Yener başkan seçildi.

Metin Yener 255 oyla Sayıştay Başkanlığına seçilirken, Mehmet Aksoy 4 oy aldı. Seçimde 1 boş oy çıkarken, 10 oy da geçersiz sayıldı.

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş'ın görev süresinin dolmasının ardından, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından bu göreve, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Sayıştay 6'ncı Daire üyesi Mehmet Aksoy aday gösterilmişti.

METİN YENER KİM?

Sayıştay'ın yeni başkanı Yener, yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakındaki bürokratlardan. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü ve Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Yener, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü oldu. Yener, bir dönem de Türkiye Boks Federasyonu'nda asbaşkan olarak görev yaptı.

Yener, 1972 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Yener, Gazi Üniversitesi'nde İktisat Politikası, Indiana Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Devletin çeşitli kademelerinde görev alan Yener, 2012 yılında Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığına, 2014'de ise Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne atandı.

2018 yılından bugüne Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Yener, evli ve iki çocuk sahibi.