Adana Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri, aileler, yanlarında staj yaptıkları avukatlar ve konuklar katıldı.

"BAŞARILI OLACAĞINIZA İNANCIM TAM"

Ruhsat alacak meslektaşlarına toplu meslek yeminlerini ettiren Av. Semih Gökayaz, mesleğe adım atan avukatların başarılı olacaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

Av. Gökayaz, sözlerine şöyle devam etti: “Meslek etiği ve kurallarına uygun davranıldığı, avukatlık mesleğinin gerektirdiği özen ve çalışma yapıldığı sürece başarısız olma ihtimaliniz yok. Adana Barosu olarak meslektaşlarımızın her zaman yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ne kadar el ele verir, omuz omuza olursak, bu mesleği o kadar kolaylaştırmış ve yapılabilir hale getirmiş oluruz. Biz meslektaşlarımızla dayanışmaya devam edeceğiz. Bugün aramıza katılan meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyor ve başarılı bir meslek hayatı diliyorum.”

"İŞİMİZ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

15-16 Ekim 2022 tarihlerinde yapılan 32. Dönem Olağan genel Kurul ve seçimlerini güzel bir şekilde sonuçlandırdıklarını belirten Av. Gökayaz, seçimlere katılımın yüksek olmasından dolayı meslektaşlarına teşekkür etti.  Geçen dönem Uyum Bürosunu kurduklarını, Uyum Bürosu’nun 44 meslektaşımıza hizmet vermekte olduğunu, Adana Barosu Avukatlar Yardımlaşma Sandığını (ADABAYS) kurduklarını, kadına yönelik şiddetle ilgili çalıştay yaptıklarını ve sonuç bildirgesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile paylaştıklarını anlatan Av. Gökayaz, ülke genelinde Adana Barosunun söz sahibi ve öncü olduğunu ifade ederek, kuruluşumuzun 100. Yılına yakışır çalışmalarla, coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.  Av. Gökayaz, “İşimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Seçimlerden aldığımız teveccühle daha çok çalışacağız. Bize yorulmak yok” dedi.

“AVUKAT NE İKTİDARIN NE DE DEVLETİN DÜŞMANIDIR”

Av. Gökayaz, TBMM plan ve bütçe komisyonunda görüşülmeye başlanan 20 Ekim tarihli bazı kanun hükümlerinde değişiklik öngören yasa teklifinin 5. Maddesi ile; kamulaştırmasız el atma davalarında hükmedilen vekalet ücretlerinin maktuya dönüştürülmesi çabalarını eleştirdi.

Av. Gökayaz, “Anayasaya ve mülkiyet hakkına açıkça aykırılığı Anayasa Mahkemesi tarafından hükme bağlanan bu yasa hükmü, aynı zamanda Avukatlık mesleğinin zaten yeterince daralan gelir kaynağını da doğrudan hedef almaktadır.  Avukat ne iktidarın ne de devletin düşmanıdır.” dedi.

"CMK ÜCRET TARİFESİNDE ARTIŞ İÇİN ÇABALARIMIZ SÜRÜYOR"

Av. Semih Gökayaz, konuşmasında, CMK ücretleri, Hukuk Fakültesi ve kontenjan sayısının plansız artışı, genel ekonomik tablodaki olumsuzluk ve yüksek enflasyona dikkat çekti. Kamu kurumlarından Adli Yardım Bütçemize kaynak aktarımına çalıştıklarını, mesleğin sorunlarına ve geleceğine odaklandıklarını belirten Av. Gökayaz, “Angaryaya dönüşmüş olan CMK ücretlerinin bu haliyle sürdürülemez olduğu açıktır. Yurttaşın hak arama hürriyeti ve adalete erişiminin devam etmesi için CMK ücretleri reel olarak artırılmalıdır. Tüm barolar olarak TBB nezdinde, Adalet Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerimiz ve çabalarımız devam etmektedir. 5 Eylül 2022 tarihinde konuya ilişkin yapılan bildiriye 81 Baro imza koyması birlik ve beraberliğimiz adına önemliydi. Bu devam ettiği sürece avukatlar daha da güçlü olacaktır.” şeklinde konuştu.

 Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından yemin eden avukatlar ailelerinin gururlu bakışları altında cübbelerini giyip ruhsatnamelerini aldılar.

Avukatlığa adım atan isimler şöyle ;  Ahmet Serhat Danacı, Akın Yeter, Ali Çağatay Biçer, Ali Ercan Olguner, Almila Arıcan, Aysu Yağmur, Badel Avar, Bala Hatun Güvel, Bensu Menevşe, Berkin Ozan Kurumuş, Beyza Gül, Burcu Ürey, Buse Atlamaz, Damla Turatekin, Doğukan Kalkan, Duygu Dönay Altukanat, Ebru tatlı, Egemen Özceviz, Fatma Yaren Berber, Filiz Akdağ, Furkan Mehmet Tan, Gamze Dağteki, Hakkı Cem Karaçor, Hasibe Bilge, Hatice Tatlı, Hogir Emen, İbrahim Taşkın, İnanç Canberk Sarı, İpek Acar, Kemal Akın, Mehtap Çakmak, Mert Akça, Mine Seren Özdüzenciler, Mustafa Karlık, Nazlı Keser, Özge Çetin, Pakize Damla Gündoğdu, Sibel Özmen, Tutku Türe, Yasemin Babayiğit, Zülal Taşkın, Mehmet Emin Nazlı, Oğuzhan Manga, Sıla Aksöz, Emine Karakuş, Ayşe Yaren Şehirlioğlu, Mehmet Hakan Özdemir, Rıdvan Kardaş, İbrahim Çimer, Önder Ağırbaş.