Stajyer avukat Bilal Furkan Şimşek'ın avukatlık stajının son aylarında bir icra memuru ile yaşadığı olaydan dolayı icra memuru 18 gün hapis cezası ile cezalandırıldı.

İcra memurunun itirazı üzerine dosyanın duruşma açılarak görülmesine karar verildi. Duruşma önümüzdeki hafta cuma günü görülecek.

STAJYER AVUKATA TEHDİT

Stajyer avukat Bilal Furkan Şimşek, Avukat Hakları Merkezi'ne ilettiği mesajda sanık icra memurunun adliyede kendisini durdurarak "Bu hafta duruşmamız var, dosyayı ne yapacağız, şikayetten vazgeçmeyecek misin?" gibi ifadeler kullandığını söyledi.

Şimşek, icra memuruna hal ve davranışlarında bir değişiklik görmediğini, bu yüzden davayı sonuna kadar devam ettireceğini ve vazgeçmeyeceğini belirtti. Bunun üzerine icra memuru, stajyer avukata "Seni Allah çarpsın, bundan sonra ayağını denk al, benim kaybedeceğim hiç bir şey yok, attığın adımlara dikkat edeceksin" gibi ifadelerle bağırarak tehdit etti.

Olaylar üzerine konuşan Şimşek, "Her geçen gün meslektaşlarımıza yönelik artan baskı, hakaret ve tehdit olaylarına bir yenisinin daha eklenmesini istemezdim fakat maalesef böyle bir olay yaşanmış oldu" dedi.

CEZA CAYDIRICI DEĞİL

Avukat Hakları Grubu'ndan 18 günlük hapis cezasına ilişkin yapılan açıklamada "Ceza caydırıcı olmamış, icra memuru halen tehdit ve hakaretlerine devam edebiliyor." uyarısında bulunuldu. (hukukihaber.net)

İlgili ifade tutanağı ve karar şöyle;