Törende bir konuşma yapan Şırnak Barosu Başkanı Av. Rojhat Dilsiz, TBB 36. Olağan Genel Kurul Toplantısında yapılan seçimlerin önemine dikkat çekerek, bu dönemde tavırlarını açıkça değişimden yana koyduklarını kaydetti. Dilsiz, “Gerek hukuk nosyonuyla gerek donanımıyla gerekse evrensel hukuk normlarına olan hakimiyetiyle biz Erinç Başkan ve yönetiminin bu anlamda Türkiye’de ciddi bir umut olabileceğini biliyorduk” ifadelerini kullandı.

Törene TBB Yönetim Kurulu üyeleri Av. Abdülbaki Çelebi, Av. Nizam Dilek ve Av. Ali Bayram’la birlikte katılan Sağkan da TBB Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri olarak ilk defa bir ruhsat törenine katılmış olacaklarını söyledi. Mesleğe yeni başlayan avukatlara başarılar dileyen Sağkan, “Bir sözümüz vardı; bu ülkede hiçbir avukat, hiçbir baro yalnız, hiçbir vatandaş savunmasız kalmayacak diye. Bugün ruhsatlarını alacak olan iki meslektaşımıza, bundan sonraki süreçte Şırnak Barosu’nun her zaman yanlarında bulunacağı gibi Türkiye Barolar Birliği’nin de meslek yaşamlarında onların yanlarında olacağını ifade etmek istiyorum” dedi.

Sağkan, “Çok fazla sorunun yaşandığı bir dönemde iki meslektaşımız meslek yaşantılarına başlayacak. Ancak şunu biliyorum ki şiddete uğramış bir kadını o şiddet sarmalından çıkarmanın, istismara uğramış bir çocuğu o istismardan kurtarmanın sağladığı manevi hazzın önüne geçecek hiçbir para birimi icat edilmedi. İşte biz bu mesleği yapıyoruz. Vatandaşların haklarının teminatı olan, onların derdini dert edinen bir meslek grubuyuz” ifadelerini kullandı.

Sağkan daha sonra mesleğe yeni başlayan Av. Gülcihan Tokay ve Av. Fahrettin Babat’a ruhsatlarını vererek, heyecanlarını paylaştı.