Ankara 2 No'lu Barosu, 2 bin 69 üyeyle kuruluş için Ekim 2021'de TBB'ye başvuruda bulunmuş, kuruluşu için yeterli şartların yerine getirildiği kararı alınmıştı.

BİN 702 AVUKAT

Türkiye Barolar Birliği'nin son verilerine göre kayıtlı avukat sayısı 1 bin 702'ye düşen Ankara 2 No'lu Barosu'na TBB'den uyarı geldi. TBB tarafından yapılan tebliğde 2 bin avukat üye bulundurma şartının kaybedildiği, 6 ay içinde üye sayısını yeniden 2 binin üzerine çıkarılmaması halinde tüzel kişiliğin sona ereceği bildirildi.

GELENLER VE GİDENLER OLDU

Gelişmeyi değerlendiren Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Eyüphan Korkmaz, "TBB tarafından bize yapılan tebliğde bir üyenin hakimliğe geçtiği, 14 meslektaşımızın, kamusal hizmeti nedeniyle uygunluğu olmadığı belirtildi. Ancak hangi isimler olduğu bildirilmedi, sadece rakamlar iletildi. 55 kadar ayrılma dilekçesi olduğu kaydedildi. Ama aynı şekilde 30'un üzerinde başvuru var. Biz bu başvuruları henüz TBB'ye bildirmedik. İşleyen bir süreç var şu anda; bir yandan gelenler bir yandan gidenler oluyor. Şu anki rakam 2 bin sınırında." dedi.