İki gün (11-12 Haziran) sürecek olan yarışmaya Karadeniz Bölgesi’nde Düzce Barosu, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Van Barosu, İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara Barosu, Akdeniz Bölgesi’nde Kahramanmaraş Barosu, Marmara Bölgesi’nde Yalova Barosu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Diyarbakır Barosu, Ege Bölgesi’nde Denizli Barosu ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ile Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez, yedi bölgedeki yarışma heyecanına birer video mesajla ortak oldu. Yarışmaya emek verenlere teşekkür ederek stajyer avukatlara başarı dileğinde bulunan Sağkan ve Suiçmez, yarışmanın mesleki dayanışmaya yapacağı katkıya vurgu yaptı.

Kura çekimlerini ardından başlayan yarışmada takımlar aynı olay kurgusu üzerinden iddia ve savunma makamlarını canlandırırken, yargıç masasında da jüri üyeleri oturuyor.

Yarışmanın bölge birincileri yarın belli olacak. Bölgelerinde birinci olan takımlar Türkiye derecesi için 17-18 Eylül 2022 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek finalde yarışacak.