Törende ilk konuşmayı ev sahibi olarak Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona yaptı. Rona, açılışını yaptıkları binanın meslektaşlar için bir yuva ve hukuk karargâhı olduğunu söyledi.

TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan da konuşmasının başında dünyanın ve Türkiye’nin gündemindeki savaşa dikkat çekerek, savaş süreçlerinin olağan hukukun askıya alındığı, yaşam hakkı başta olmak üzere en temel insan hakkı ihlallerinin yaşandığı bir süreç olduğunu vurguladı. Sağkan, “Şu anda yaşanan haksız askeri müdahalenin yaratacağı çok temel insan hakkı ihlallerinin durdurulması için Türkiye Barolar Birliği olarak bir kez daha bütün uluslararası aktörleri çok hızlı bir şekilde harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi.

Daha sonra, baroların hizmet binalarının önemine değinen ve yarın onlarca stajyerin iliksiz cübbeleriyle ve yurttaşların savunma hakkının sesi olmak üzere buradan ayrılacaklarını kaydeden Sağkan, binanın yapımında emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.

VALİ, BELEDİYE BAŞKANI, CUMHURİYET BAŞSAVCISI VE ADALET KOMİSYONU BAŞKANI’NA ZİYARET

Av. R. Erinç Sağkan Başkanlığındaki TBB heyeti, Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona’nın eşliğinde Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ve Manisa Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu’yu makamlarında ayrı ayrı ziyaret etti.

TBB heyeti ziyaretini, Manisa Barosu hizmet binasında baro başkanlarıyla bir araya gelerek noktaladı.