Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlar 03 Aralık 2022 Tarihli ve 32032 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

Karara göre; Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Muhittin Özdemir atandı.

MUHİTTİN ÖZDEMİR KİMDİR?

20 Nisan 1975'te Tokat'ın Niksar ilçesinde doğdu. Baba adı Eyyup, anne adı Fetiye'dir.

İlköğrenimini Musapınarı Köyü İlkokulu'nda tamamladı. Devlet Parasız yatılı sınavlarını kazanarak ortaöğrenimini Tokat'ta tamamladı. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 2007 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans diploması aldı.

Ankara Barosunda avukatlık stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatını aldı. 1998 yılında ilk kez ÖSYM tarafından düzenlenen hâkimlik sınavını kazanarak Ankara Adliyesinde hâkim adayı olarak hakimlik mesleğine başladı. 19 Mayıs, Yeşilhisar, Konya-Ereğli ve Gaziantep adliyelerinde çeşitli mahkemelerde hâkimlik yaptı.

2013 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne tetkik hâkimi olarak atandı. 10 Temmuz 2013 tarihinde Adalet Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanlığınca hazırlanan; "Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları" konulu raporun ardından mağdur hakları alanında sorunların giderilmesine yönelik öneri ve organizasyon raporu hazırlamakla görevlendirildi. Hazırlanan rapor sonrasında 18 Kasım 2013 tarihinde Bakan Olur'u ile "Mağdur Hakları Daire Başkanlığı" kuruldu. 26 Kasım 2013 tarihinde Mağdur Hakları Dairesi Başkanlığı görevine atandı. Kurucu başkan olarak; mağdur hakları alanında birçok panel, sempozyum ve çalıştay düzenlenmesine, raporlar hazırlanmasına ve mevzuat hazırlıklarına öncülük etti. Türk adalet sisteminde "Adli Görüşme Odaları" ile "Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü" gibi iki önemli kurumun kurulmasına katkı sağladı.

03 Mart 2019 tarihinde Hâkim Savcı Eğitim Merkezine müdür olarak atandı.

34 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile "Türkiye Adalet Akademisi" kurulması üzerine 06 Mayıs 2019 tarihinde Adalet Akademisi Başkanı olarak görevlendirilmesine müteakip 24 Ekim 2019 tarihli 2019/367 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Adalet Akademisi Başkanı olarak atanmıştır. Özdemir, evli ve iki çocuk babasıdır.