Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlıkları yaklaşık 2 yıldır sürdürülen Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukat Örgütleri Birliği (TÜRK-AV) kuruluş çalışmaları tamamlanarak son aşamasında geldi. Birliğin kuruluş tüzüğü çalışması, 7 Nisan 2016 tarihinde, 9 ülkeden avukat örgütleri temsilcilerinin katılımıyla Türkiye Barolar Birliği'nde başladı.

TÜRK-AV, dost ve kardeş ülkelerin avukatları arasındaki ilişkileri ve işbirliği imkanlarını verimli ve kalıcı hale getirmeyi amaçlıyor. İlk olarak 2013 yılında başlayan Birliğin kuruluş çalışmaları, 2014 yılının Eylül ayında 10 ülke tarafından niyet bildirim tutanaklarının imzalamasıyla hız kazandı. Bu tarihten itibaren TBB koordinasyonunda, örgütün kuruluş çalışmaları devam etti.

Son olarak, kurucu devletlerin baro örgütleri başkan ve temsilcileri oluşan heyet, TÜRK-AV'ın tüzüğüne son şeklini vermek üzere Türkiye Barolar Birliği'nin ev sahipliğinde Ankara'da bir araya geldi. Toplantıya, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Azerbaycan, Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan, Gürcistan, Arnavutluk ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ulusal baro örgütleri başkan ve temsilcileri katıldı. Daha önce niyet bildirim tutanağını imzalayan Bosna-Hersek Barolar Birliği de toplantıya katılamadıklarını ancak yakın zaman içerisinde Birliğe katılacakları mesajını iletti.



"AVUKATLARIN İLETİŞİM İÇERİSİNDE OLMASINI AMAÇLIYORUZ"

Toplantının açılışında konuşan TBB Başkanı Feyzioğlu, TÜRK-AV'ın her türlü günlük siyasetin ve kişisel menfaatin ötesinde, toplumları kucaklaştıracak önemli bir hareket olduğunu söyledi. Feyzioğlu, TÜRK-AV olarak amaçlarını kısaca, "Avukatlık örgütlerini bir araya getirmek; avukatlık mesleğine katkı sunmak; avukatların birbirleriyle iletişim içerisinde olmalarını ve iş imkanları kurmalarını sağlamak" şeklinde özetledi.

Toplantı, tüzüğün madde madde değerlendirilmesiyle devam etti. Tüzüğün son halini almasıyla birlikte, 8 Nisan 2016 tarihinde yapılacak imza töreniyle TÜRK-AV resmen kurulacak.

hukukihaber.net