Konuya ilişkin ilan, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İlana göre, Türkiye Adalet Akademisi Yönetim Kurulu tarafından Yargıtay ve Danıştay üyeleri, birinci sınıf adli ve idari yargı hakim ve savcıları ile bu sınıftan sayılanlar, hukuk profesörleri, en az 20 yıl fiilen mesleğini icra etmiş avukatlar ile en az 20 yıl fiilen mesleğini icra etmiş birinci sınıf noterler arasından üç başkan adayı seçimi yapılacak.

Başvurular, bugünden itibaren 12 Kasım Cuma günü saat 17.30'a kadar yapılacak. Seçim, Akademi Başkanlığı binasında 26 Kasım Cuma günü saat 14.00'de gerçekleştirilecek.(AA)




Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığından :

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ BAŞKAN ADAYLARININ SEÇİMİNE DAİR İLAN


1 – Türkiye Adalet Akademisi Yönetim Kurulu tarafından;

Yargıtay üyeleri,

Danıştay üyeleri,

Birinci sınıf adlî ve idarî yargı hâkim ve savcıları ile bu sınıftan sayılanlar,

Hukuk profesörleri,

En az yirmi yıl fiilen mesleğini icra etmiş avukatlar,

En az yirmi yıl fiilen mesleğini icra etmiş birinci sınıf noterler,

Arasından üç başkan adayı seçimi yapılacaktır.

2 – Başvurular, Resmi Gazete’deki ilandan itibaren 12/11/2010 Cuma günü mesai bitiş saati olan 17.30’a kadar belirtilen ekli olduğu dilekçeyle, Ahlatlıbel Kampusü, İncek Yolu 06095 Çankaya/Ankara adresinde bulunan Akademi Başkanlığına bizzat yapılacaktır.

Dilekçeye eklenecek belgeler:

- Nüfus cüzdanı örneği.

- 6x9 ebadında bir adet renkli fotoğraf.

- Özgeçmiş.

- Aday adayının halen bulunduğu görevi ve işi ile ilgili olarak kurumundan alacağı hizmet süresini gösteren onaylı belge aslı.

3 – Seçim, Türkiye Adalet Akademisi Yönetim Kurulunca yukarıda belirtilen adreste 26/11/2010 Cuma günü saat 14.00’da yapılacaktır.

4 – Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığına aday olacaklara;

4954 sayılı Türkiye Adalet Akademisi Kanununun 9 uncu maddesi ile Türkiye Adalet Akademisi Başkan ve Başkan Yardımcıları Adaylarının Seçilme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5, 6, 7 ve 8 inci maddeleri uyarınca duyurulur.

8361/1-1