Dünyanın 170 ülkesinden 190'ı aşkın baro birliğinin yer aldığı 80 bini avukatın üye olduğu Uluslararası Barolar Birliği (IBA)'da Uluslararası Barolar Birliği Avrupa Bölgesi Forumu'nun ilk Türk Eş-Başkanı avukat Sıdıka Baysal seçildi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'ndan Bireysel Katılım Yatırımcısı lisansı alan ilk kadınlardan olan Baysal, Uluslararası Barolar Birliği Avrupa Bölgesi Forumu'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Uluslararası Barolar Birliği'nde (IBA) 11 yıldır üyeliği bulunan avukat Sıdıka Baysal, pek çok ülkede müvekkillerini temsil ediyor.

TBB'DEN KUTLAMA

Türkiye Barolar Birliği, Baysal'ın başkan seçilmesi üzerine bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajda "Dünyanın en etkili hukuk kuruluşlarından biri olan Uluslararası Barolar Birliği Avrupa Bölgesi Forumu’nun ilk Türk başkanı olan değerli meslektaşımız Av. Sıdıka Baysal’ı kutluyoruz. Forum’da iki yıl boyunca insan hakları temsilci olarak da görev yapacak olan Sıdıka Baysal’ın ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor, başarılarının devamını diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.