'TALEP OLDUĞU İÇİN ADAY OLDUM'

'İhtiyaç ve talep olduğu ifade edildiği için sorumluluk aldım ve aday oldum' diyen Vedat Ahsen Coşar, "gördüğüm lüzum üzerine, ben, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı adaylığından çekiliyor, bu süreçte bana en iyi niyetlerle destek veren herkese içtenlikle teşekkür ediyorum." dedi.

Coşar'ın çekilme açıklaması şöyle;

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINDAN ÇEKİLMEME İLİŞKİN AÇIKLAMAMDIR

Sayın Baro Başkanları, Değerli Delegeler, Sevgili Meslektaşlarım,

Ben Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’na kendiliğimden ve biraz daha “başkanlık” yapayım diye aday olmadım.

İhtiyaç ve talep olduğu ifade edildiği için sorumluluk aldım ve aday oldum.

Aday olmamdan sonra yaşananları, hep birlikte gördüğümüz ve izlediğimiz için bunları burada tekrarlamayacağım ve bunların sadece bir “deja vu” olduğunu ifade etmekle yetineceğim.

Bu aşamada, özellikle ifade etmem gerekir ki, bir insan ve avukat olarak benim önceliklerim; demokrasidir, barıştır, özgürlüklerdir, insan haklarıdır, adalettir, hukuktur, hukukun üstünlüğüdür, yargı bağımsızlığıdır, avukattır, avukatlıktır, avukatlık mesleğinin sorunlarıdır, bütün bu konularda yaşanan sıkıntıların ve sorunların nasıl aşılacağıdır.  

Bana göre bütün bu sorunları aşabilmek için her şeyden önce yaşadığımız zamanı anlamak, dünyanın ve Türkiye’nin nereye doğru gitmekte olduğunu görmek ve öngörmek, yine dünyada ve Türkiye’de avukatlık mesleğinin geleceğine yönelik olarak bir projeksiyon yapmak, bir program hazırlamak, buna göre pozisyon almak, yaşanan sıkıntıların ve sorunların aşılabilmesi için uygun çözümler ile projeler üretmek ve bu yönde ilerlemektir.

Oysa hali hazırda üzerinde konuşulanlar; bunlar değil, yaşanan sıkıntıların ve sorunların nasıl çözümleneceği değil, bu konulardaki program ile projelerin neler olduğu veya olması değil, bunun için nasıl bir Barolar Birliği tasavvuru olması gerektiği değil, kimin Türkiye Barolar Birliği Başkanı olacağı, Türkiye Barolar Birliği organlarında kimlerin görev alacağıdır.

Bir başka deyişle biz, fikirleri, projeleri, avukatlık mesleğinin geleceğini, bu konudaki programın ve tasavvurların nasıl ve neler olması gerektiğini değil, insanları ve olayları konuşmakta, buna göre pozisyon almakta, ağaçlara bakmakta ve o nedenle, ormanı görememekteyiz.

Bu bir sarmaldır ve bu miyoplukla bu sarmaldan kurtulmak mümkün değildir.

O nedenle ve gördüğüm lüzum üzerine, ben, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı adaylığından çekiliyor, bu süreçte bana en iyi niyetlerle destek veren herkese içtenlikle teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.