Antalya Barosu Hukukun Üstünlüğü Platformu üyeleri, Türkiye'de en kısa zamanda yargı reformu yapılması gerektiğini savundu.

Antalya Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Platform üyeleri, Erzurum'da savcıların yetkilerinin ellerinden alınmasına tepki gösterdi.

Grup adına konuşan Katibe Çiftlik, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nun aldığı kararın yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına vurulmuş bir darbe olduğunu söyledi.

Türk yargısında acilen reform yapılması gerektiğini dile getiren Çiftlik, "Yürütülmekte olan bir soruşturmayı akim bırakacak tarzda özel yetkili savcıların yetkilerinin ellerinden alınması CMK, HSYK Kanunu ve Hakimler ve Savcılar Kanuna aykırıdır. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı yetkili mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Sonra tutukluluğa yapılan itiraz mahkeme heyetince oybirliği ile ret edilmiştir. HSYK'nın kararı ülkemizde acilen bir yargı reformu yapılması kaçınılmaz olmuştur." şeklinde konuştu.

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner hakkındaki yargılama dosyasının Yargıtay üyeleri tarafından inceleneceğini ifade eden Çiftlik, burada alınan kararların ihsas-ı rey olacağını savundu.

(CİHAN)