Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından 3. Ceza Dairesi Başkanlığı ile 4. Hukuk Dairesi Başkanlığı için seçimler yapıldı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi Erdal Gökçen 3. Ceza Dairesi Başkanlığı'na, Yargıtay Dördüncü Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Kıcalıoğlu ise 4. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçildi.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca seçilen Gökçen'in özgeçmişi şöyle: 1951 tarihinde İnebolu'da doğdu. Gaziantep Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1976 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini İstanbul'da yedek subay personel teğmen olarak yaptı. İstanbul hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Gökçen sırasıyla Hamur, Ulus ve Yumurtalık Cumhuriyet Savcılığı, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı ve Başsavcılığı görevlerinde bulundu. 2000 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçilen Erdal Gökçen, 2002-2004 tarihleri arasında Yargıtay Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Yargıtay Üçüncü Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürüyor. Fransızca bilen Gökçen, evli ve üç çocuk babası.

Yargıtay Dördüncü Hukuk Dairesi Başkanı seçilen Mustafa Kıcalıoğlu'nun özgeçmişi de şöyle: 1946 tarihinde Silifke'de doğdu. Silifke Lisesi'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1974 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kırklareli'nde yedek subay olarak yaptı. Silifke hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Kıcalıoğlu sırasıyla Aralık, Giresun Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Baskil, Çankırı, Kocaeli ve Ankara Hâkimliği görevlerinde bulundu. 2001 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Mustafa Kıcalıoğlu, Yargıtay Dördüncü Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürüyordu. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde 'Kamu Yönetimi Lisans Üstü Uzmanlık Programı'nı bitiren Kıcalıoğlu'nun çeşitli dergilerde yayımlanmış mesleki inceleme yazıları ve makaleleri bulunuyor. Evli ve iki çocuk babası.




CİHAN