Yapılan Baro genel kurullarında yeni ve yeniden seçilen Baro Başkanlarının bir araya geldiği ilk toplantıya, TBB’nin seçilmiş kurulları ile 76 baro başkanı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılışını Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan yaptı. Yeni ve yeniden seçilen Baro Başkanları ile organlarını kutlayan Sağkan, önceki dönem Baro Başkanları ve kurul üyelerine de mesleğe, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı ile insan hakları mücadelelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Sağkan, son dönemde Bartın’da yaşanan maden faciası sürecinde gerek soruşturma aşamasının etkin takibine gerekse yurttaşların adalete erişimine sunduğu katkılardan dolayı Bartın Barosu’na teşekkür etti.

Düzce merkezli depremden etkilenen illerin Barolarına da geçmiş olsun dileklerini yineleyen Sağkan, Düzce Barosu’na da çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Oradaki meslektaşlarımızın yaşadıkları her türlü maddi ve manevi kayıpta yanlarında bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

TBB Yönetim Kurulu’nun bir yıllık görev sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Sağkan, bu süre içerisinde beş Baro Başkanı toplantısı gerçekleştirdiklerini ayrıca seçimden önce verdikleri söz üzerine altı ayda bir tüm delegelerin katılımıyla yapılacak toplantının ilkini yaptıklarını hatırlattı. Sağkan, “Birlik’i yönetmeye değil, birlikte yönetmeye geldik sözümüzün hayata geçirilmiş olduğuna inanıyorum. Bunun bir yansıması olarak Barolarımız mesleğe ve yargı bağımsızlığına ilişkin sorunlarda birlikte hareket etme kabiliyetini çok net ortaya koydu” diye konuştu.

Aralık ayında görevi devraldıktan hemen sonra döviz kurlarında ve sağlık hizmetlerinde çok yüksek artışlar yaşandığını söyleyen Sağkan, “TBB’nin gelirlerinde bununla kıyaslanamayacak kadar düşük artışlarla, özellikle SYDF bütçesini ayakta tutmaya ve meslektaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanmasında en ufak bir aksaklık olmamasına gayret ettik” ifadelerini kullandı. Sağkan, “Sizlerin ve meslektaşlarımızın ciddi katkılarıyla oluşan TBB Bütçesini hepimizin namusu olarak kabul ettik ve tüm barolara eşit şekilde hizmet sunmaya özen gösterdik” dedi.

Sağkan’ın konuşmasının ardından tek tek söz alan baro başkanları, gündemde yer alan konular hakkında görüş ve önerilerini dile getirdi.