Adalet Bakanlığı, Antalya Barosu Başkanı Av. Alper Tunga Bacanlı hakkında bir avukatın yere yatırılıp ters kelepçe takılmasına yönelik açıklamaları hakkında soruşturma izni verdi.

Bakanlık, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nde Mali Şube Büro Amiri olarak çalışan Okan Uğur tarafından şikayet edilen Bacanlı hakkında 15 Mart 2016 tarihinde tahkikat açılmasını istedi.

AFERİN Mİ DİYECEKTİM?

Hukuki Haber'e konuşan Antalya Baro Başkan Bacanlı, Adalet Bakanlığı'nın hakkında soruşturma izni vermesini şöyle değerlendirdi:

“O sözleri, yüz kere aynı olay olsa yine söylerim. Benim söylediklerim orta ölçekte eleştiri. Siz 8-9 polis birden avukatın kafasına basacaksınız ben de size aferin mi diyecektim? Asla geri adım atmayacağım.

NE OLMUŞTU
Geçen yıl Antalya KOM ve Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, paralel yapı soruşturması kapsamında bir dershaneye baskın yapmıştı. Dershane avukatı İbrahim Eren Çakıroğlu, polislerden arama kararını istemişti. Bunun üzerine 9 polis, darp ederek yere yatırdıkları Çakıroğlu'nun kafasına ayaklarıyla basarak ters kelepçe takmıştı. Olay sonrasında Antalya Barosu Bacanlı, Facebook'tan bir açıklama yayımlayarak Çakıroğlu'na yapılanları “eşkiyalık” olarak nitelemişti. Bacanlı düzenlediği basın toplantısında şunları söylemişti:

“Avukat arkadaşımıza yönelik ne gözaltı ne de başka bir talimat. Savcının açık talimatına rağmen tam 5 saat KOM Şube'de avukatın hürriyeti kısıtlanıyor. Kamu gücü kullanan polisin işlediği suçun alt sınırı 4 sene. Ben buradaki tehdit, karet/'>hakaret ve darp olayını da saymıyorum.” Bacanlı, Çakıroğlu'na yönelik saldırının en önemli ismi ise Mali Şube Büro Amiri olarak görev yapan Okan Uğur olduğuna dikkat çekmişti.

Hukuki Haber -ÖZEL