Paketin 10. maddesinin kabul edilmesi ile artık partisini kapattıran milletvekilinin vekilliği düşmeyecek. Anayasa'nın 'Milletvekilliğinin düşmesi' başlıklı 84. maddesindeki "Beyan ve eylemleriyle partisinin temelli kapatılmasına neden olan milletvekilinin, milletvekilliği sona erer." fıkrası yürürlükten kaldırıldı.

Maddenin görüşülmesi sırasında söz alan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, anayasa değişikliği teklifine bu dönem milletvekillikleri düşürülen Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk'un üyeliklerinin devam etmesine yönelik hüküm konulmasını istedi. Kaplan ayrıca kürsüden eski Başbakan Adnan Menderes'in idam edilirken çekilmiş fotoğrafı ile eski DEP Milletvekili Orhan Doğan'ın gözaltına alınırken çekilmiş fotoğraflarını göstererek, siyasi tarihten ders çıkarılmasını istedi.

Maddenin görüşülmesi sırasında 'dokunulmazlık' konusu da gündeme geldi. Muhalefetin soruları üzerine TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Meclis'te 627 dokunulmazlık dosyası olduğunu belirterek, bu dosyaların 137 milletvekilini ilgilendirdiğini kaydetti. Bunlardan 74'ünün AK Partili, 29'unun CHP'li, 19'unun BDP'li, 13'ünün MHP'li ve 2'sinin bağımsız olduğunu bildirerek, bu dosyalardan sadece 13'ünün yolsuzluk konusunu içerdiğini söyledi. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da, "Türkiye'nin genel demokratikleşme süreci içinde, milletvekilleri dışında şu ana kadar dokunulmayan birçok çevrelere dokunuldukça, milletvekilliği dokunulmazlığı da elbette yeniden değerlendirilecektir." dedi. MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik ise grubu adına yaptığı konuşmada, AK Parti'ye "Çıktığınız yoldan geri dönün. Sivil darbe heveslilerinin sonu hüsrandır.'' diye seslendi. ZAMAN