Hükümetin, önce 80 madde olarak düzenlediği torba yasayı gelen talepler doğrultusunda genişletiyor. Kamu alacaklarının yapılandırılması, istihdam paketi ve uzman personelden sonra, torbaya merkez bankası ve kamu bankaları genel müdürlüklerinin İstanbul’a taşınması da girdi. Torba yasa son haliyle 130 ancak madde sayısının 160’a çıkması bekleniyor.

Hükümetin, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ile istihdam paketini birleştirerek hazırladığı tasarı son dakika düzenlemeleri ile genişliyor. Çeşitli kesimlerden gelen talepleri değerlendiren ve Meclis komisyonlarında bekleyen pek çok ekonomik düzenlemeler de torba yasanın içine eklemeye karar veren Hükümet bugün ve yarın çalışmalarına devam edecek.

İlk önce 80 madde olarak düşünülen ancak, daha sonra yasayı genişletmeyi hedefleyen Hükümet son yılların en geniş kapsamlı yasa düzenlemesini Meclis’ten geçirmeyi amaçlıyor.

Tasarıya tüm kamu kurumlarında çalışan “kıdemli uzman” maaşlarının eşitlenmesi ve 9 bakanlığa uzman kadro açmayı amaçlayan düzenlemenin ardından, kamuoyunda çok tartışılan Merkez ve kamu bankaları genel müdürlüklerinin İstanbul’a taşınmasını öngören düzenlemeyi torba yasaya koymaya karar verdi.

TORBA YASA 160 MADDEYE ÇIKABİLİR
ANKA’nın edindiği bilgilere göre; Hükümet ve AKP’nin ekonomik kurmayları bugün ve yarın yasa üzerindeki çalışmalarını sürdürecek. Çeşitli kesimlerden gelen talepleri inceleyen Hükümet, tarihin en geniş kapsamlı ve vatandaşı yakından ilgilendiren düzenlemeleri de eklemeyi düşünüyor.

Merkez Bankası ve kamu bankaları genel müdürlüklerinin İstanbul’a taşınmasının yanı sıra SPK ve Vakıflar Bankası ile ilgili düzenlemelerinde yine torba yasaya eklenmesi öngörülüyor.

Yasanın, Pazartesi Meclis’e sevk edilmesi beklenirken, 1 Aralık Çarşamba günü ise TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanabileceği de belirtildi.




gazeteport