Malum olduğu üzere, gerçek ve tüzel  kişilere 2016 yılı  başından  itibaren   her türlü vergisel  işlemlerin   elektronik  tebligat  yöntemiyle tebliğ  edilmesi  uygulamasına geçilmiştir.   Buna göre,  bütün  vergi mükellefleri , ticari, zirai, ve mesleki  kazanç sahipleri   her türlü ticaret  şirketleri vergi dairesi ile  sözleşme imzalayarak  elektronik  tebligat  uygulamasına dahil olmuştur.[1]
           
Söz konusu  uygulama gereğince vergi dairesine  mükellefler  gsm numarası ve  elektronik  posta adreslerini bildirmek  zorundadır.  E-postası olmayan mükelleflere  ve  cep tel  numarası  olmayan mükelleflere  elektronik  posta adresi  yoluyla tebligat   yapılamamaktadır.  Uygulamada  vergi dairesi  ile sözleşme yapan mükelleflere  çeşitli sebeplerle e-tebligat  yapılamamaktadır.  213 sayılı  VUK’na göre tebliğ  şekilleri yasada belirtilmiştir.  Buna göre, elektronik  tebligat  sistemi uygulaması   başarılı   olamamıştır. Geçtiğimiz 1 yıllık  zaman zarfında  elektronik  tebligat  uygulaması   birçok mükelleflerde  başarı  sağlanamamıştır.  
           
Bilindiği gibi, 213 sayılı  VUK’na göre  vergilendirme sürecinde  tarh işleminden  sonra  verilen süreç tebliğ  sürecidir. (VUK md.93)  Vergilendirmeyi  ilgilendiren ve hüküm ifade eden hususların   yetkili makamlar tarafından  mükellefe veya ceza sorumlusuna  bildirmesi işlemi tebliğ olarak  tanımlanmaktadır.[2]  
           
Elektronik  tebligat uygulaması  213 sayılı  VUK’na 01.04.2016 tarihinden  itibaren uygulamaya geçilmiş olup,  henüz yeni  bir  uygulama biçimidir.  Ancak, e-tebligattan başka  tebliğ  usulleri de mevcut olup ve etkin bir şekilde geçmiş yıllarda uygulanagelmiştir.  Örneğin, posta yoluyla tebliğ usulü, memur eliyle tebliğ, daire ve komisyonda tebliğ, ilan yoluyla tebliğ şekilleri de mevcut bulunmaktadır.  Elektronik  tebligat uygulaması  ile ilgili üzerinden  1 yıldan  fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen  sistem  henüz  oturmamıştır.   Buna göre  e-tebligatta yaşanan  sorunlar aşağıda olduğu  gibidir:

 
  1. İkmalen, resen ve idarece  yapılan bütün tarhiyatlar ve bunlara ilişkin takdir komisyon kararları  veya  vergi inceleme raporlarının eskiden olduğu  klasik metodlara göre  ihbarname kuralına göre mükellefe  kapalı  posta zarfı ile tebliğ  edilmesi
  2. Rutin işlemlerin   (örneğin ödeme emri tebliği gibi) e-posta olarak  geçerli  adreslere yapılması,
  3. Teknik olarak kapalı veya iletişim kurulamayan e-mail adreslerine tebligat yapılmaması,
  4. Açılamayan e-mailler nedeniyle mükelleflere  yürütülecek olan 5 günlük tebligat  süresinin bekletilmesi
  5. Açılamayan e-mailler nedeniyle  tebligat  vaki  olamayacağı için  bu konuda  memur eliyle veya posta kanalıyla  yeniden  usulüne uygun olarak  tebligat yapılması
  6. Gerek gerçek kişiler için ve gerekse tüzel  kişiler için elektronik  tebligat  talep  formunda yer alan   sağlıklı  bilgilerin üzerinden   bilgilendirme tercihlerine göre  mükelleflere  tebligat yapılmalıdır. 
  7. Daha evvel internet vergi dairesi  üzerinden  kullanıcı  kodu  ve şifresi olanlar için  aynı şifre yerine ayrı  bir şifre verilmelidir. 
  8. Mükelleflere elektronik ortamda tebliğ  edilemeyen vesikalar VUK GT 467 hükmüne göre yeniden  usulüne uygun  olarak kapalı  zarf içinde taahhütlü olarak  posta kanalıyla  veya memur eliyle  yeniden  tebliğ  edilmelidir. 
  9. Mükelleflerin gıyabında elektronik ortamda vergi daireleri  tarafından  tebliğ  edildiği  varsayılan hükümsüz tebligatlarla ilgili Maliye Bakanlığının  acilen bu konuya  özgü  yeni bir genel tebliğ  yayınlayarak   geçmişte yaşanan   hatalı  gib e-tebligat  işlemlerini   düzeltmesi gerekir.  Zira bu konuda geçmişte pek çok  vergi mükellefi mağdur olmuştur.   İdare tarafından  e-tebligat  metoduna göre kendisine tebliğ işlemi yapılamayan birçok mükellefe vergi dairesi  “biz elektronik ortamda tebligat yaptık”  diyerek    mükelleflere “siz  süreyi kaçırdınız” şeklinde meseleyi geçiştirmektedirler. Oysaki ülkemizi insan  gerçeği, teknolojik gerçekler, gerçek  ve tüzel kişi mükelleflerin  dijital ortamdan uzaklığı vs. teknik  ve  insan  faktörü  ile ilgili  durumlar dikkate alındığında e-tebligat  sisteminin aksayan yönleri suratle ıslah  edilmelidir.  E-tebligattan kaynaklanan  hatalı  işlemlerin mükellefler tarafından  yargıya intikal  ettirilmesi sonucunda gereksiz ihtilaflar birikerek çoğalmaktadır.
 
-----------------------------------------------
[1] E-Tebligat uygulaması 1 Nisan 2016 (29/12/2015 tarihli ve 29577 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 467 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile söz konusu tarih değiştirilmiştir.) tarihinden itibaren başlayacaktır. Ancak, bu tarihten önce E-Tebligat sistemini kullanmak için bildirimde bulunan mükelleflere   1 Ekim 2015 tarihinden itibaren elektronik tebligat yapılabilecektir.
[2] 213 sayılı VUK md. 107/A​