Geceleri  uykunuz bölünüyor, arada bir midenize ağrılar giriyor mu? ÖYLEYSE ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ, İLİMDEN İRFANA GEÇENLER MAKAMINDASINIZ!!!

Zihninizi okuyor gibiyim; Dünya ve memlekette iyi şeyler olmuyor, işler iyiye gitmiyor, biz de değiştirmek için bir şeyler yapamıyoruz  kaygısındasınız.

Kendinizden vazgeçtiniz, çocuklarınızı, torunlarınızı ve onları iyi bir gelecek beklemediğini düşünüyorsunuz. Hatta başka bir yerlere mi gidip yerleşsem diye düşündüğünüz de oluyor. İşte orada biraz durun!!! Öyle kolaycılık, öyle vazgeçmek yok… Başka Türkiye yok, başka Dünya yok…

İnsanoğlu var olalıdan beri sürekli hak ve batılın, zalim ile mazlumun mücadelesi de var olmuştur. Yaşam devam ettiği sürece mücadele de vardır, umut da vardır.

Zor zamanları daha da zorlaştıran açlık, yoksulluk hatta ölüm bile değildir. ADALETSİZLİKTİR, HUKUK GÜVENLİĞİNİN OLMAMASIDIR. HUKUKSAL GÜVENLİK VARSA YAŞAM GÜVENLİĞİ VARDIR, ÇALIŞMANIN, ÜRETMENİN, DAHA ÖNEMLİSİ YARINLARA KAYGI DUYMADAN BAKMANIN, UMUT BESLEMENİN BİR ANLAMI VARDIR. 

HUKUKSAL GÜVENLİK YOKSA ADALET YOKTUR, İNSANLARIN ZOR ZAMANLARINDA KAPILARINI ÇALACAKLARI, ORTAK YAŞAMAYI GÜVEN ALTINA ALAN MEKANİZMALAR VE KURUMLAR YOKTUR.

Adalet ki bir toplumu bir arada tutan en önemli temel direktir. Adaletten kaygılar artar, adaletsizlik olduğu düşüncesi artarsa, toplumsal kesimler birbirine düşer ve çatışmalar çoğalır ve tabii ki her çatışma yeni çatışmayı doğurup körükler.

Güzel günler için akıl tutulmalarından çıkmaya, ortak akılla hareket etmeye, her meseleye taraf olma kaygısıyla ve herkese benim tarafımda  mı anlayışıyla  bakmamak gerekir.

Çıbanları kaşımaktan uzak durmaya, yaraları sarmaya ihtiyaç var. Her özelliğimizden önce insanız ve hepimizin insanca yaşamaya hakkı var. Esasen birbirimizin varlığının teminatı bir başka söyleyişle güvencesiyiz.

Birbirimiz için var olabildiğimiz, ayrışmayıp kucakladığımız, nefret söylemlerini değil sevgi dilini konuşabildiğimiz, birbirimizin derdiyle dertlenebildiğimiz ve çare olabildiğimiz, acıda ve mutlulukta birada olup paylaşabildiğimiz zaman acılarımız ve kaygılarımız azalacak, sevinçlerimiz ve umutlarımız artacak.

Avukat  HALİL SARI