Ünlü çift boşanma davası için 8.30’da adliyeye geldi. Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre; Duruşma saatlerinden önce boşanmak isteyen çiftin duruşması mahkeme kaleminde yapıldı. İstanbul 4. Aile Mahkemesi'nin kalemine davacı Demet Şener ile davalı İbrahim Kutluay avukatlarıyla birlikte katıldı. Basına kapalı olarak görülen duruşmada hakimin, “Boşanma konusunda kararlı mısınız?” sorusuna Demet Şener ile İbrahim Kutluay’ın, “Evet kararlıyız. Anlaşmalı boşanma protokolü hükmüne göre boşanmak istiyoruz” dedikleri öğrenildi. Davayı karara bağlayan mahkeme, çiftin “anlaşmalı” olarak boşanmalarına karar verdi.

3 MİLYON LİRALIK TAZMİNAT

Boşanma protokolüne göre çiftin iki çocuğunun velayeti Demet Şener’de kaldı. Protokole göre İbrahim Kutluay, Demet Şener’e nafaka ödemezken, çocukları için aylık toplam 32 bin 500 TL nafaka ödeyecek. Kutluay’ın Demet Şener’e de  3 milyon TL tazminat ödeyeceği öğrenildi.  Çekişmeli boşanma davası istinaf mahkemesinde değerlendirme aşamasında olan Demet Şener, geçtiğimiz hafta İbrahim Kutluay’a anlaşmalı boşanma davası açmıştı.  Evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması ve ortak hayatın çekilmez hale gelmiş olması sebebiyle mahkemeye başvuran Demet Şener ve İbrahim Kutluay bu sabah İstanbul 4. Aile Mahkemesi’ne geldi. Gizli görülen celsede Demet Şener’i avukatı Kezban Hatemi temsil etti.  Çiftin boşanma konusunda her türlü anlaştıklarını belirtmesi üzerine mahkeme boşanmalarına  karar verdi, boşanma protokolünü onayladı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Demet Şener “Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasını” ve “aldatıldığını” ileri sürerek 2016 Ekim’inde  açtığı çekişmeli boşanma davası 19 Ocak 2018’de sonuçlanmış, mahkeme çiftin boşanmasına karar vermişti. Demet Şener tazminat yönünden kararı temyiz ederek İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşımıştı.  Demet Şener açtığı anlaşmalı boşanma dilekçesinde Şener ile Kutluay’ın aralarında kişilik farklığının bulunduğu, çok uzun süredir baş gösteren şiddetli geçimsizliğin gün geçtikçe arttığını belirtmişti. Evliliklerinin her iki taraf içinde çekilmez hale geldiğinin belirtildiği dilekçede, “Yaşanan olaylar tarafların sosyal ve psikolojik bütünlüklerini olumsuz olarak etkilemiş ve her iki taraf evliliklerini içinde bulundukları koşullar altında sürdüremeyeceklerini anladıklarından evlilik birliğine son vermeye karar vermişlerdir” denilmişti.

ÇEKİŞMELİ DAVADA BOŞANMIŞLARDI

Demet Şener, “Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasını” ve “aldatıldığını” ileri sürerek 2016 Ekim’inde boşanma davası açmıştı. Taraflar arasında çekişmeli olarak görülen boşanma davası 15 ay sürmüştü. 19 Ocak 2018’de çıkan kararda mahkeme çiftin boşanmasına karar vermişti. Şener boşanma davasında verilen tazminat miktarı yönünden davayı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşımış ve karar henüz kesinleşmemişti.