HaberTürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre, katıldığı bir televizyon kanalında Nilhan Osmanoğlu Vatansever’e hakaret ettiği iddia edilen sanatçı Müjdat Gezen hakkında şikayet üzerine dava açılmıştı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına hakaret suçundan 2,5 yıla kadar hapsi talep edilen Müjdat Gezen ve şikayetçi Nilhan Osmanoğlu katılmadı.

AVUKATLAR TEMSİL ETTİ

Tarafları avukatları temsil etti. Nilhan Osmanoğlu Vatansever’in avukatı Cem Kaya, suçun maddi ve manevi unsurlarının oluştuğunu ve sanığın cezalandırılmasını talep etti. Müjdat Gezen’in avukatı Deniz Şeren ise müvekkilinin hakaret kastı bulunmadığını, mizahi bir dilde eleştiri de bulunduğunu, şikayetçi tarafın bu tarz mizahi eleştirilere tahammül etmesi gerektiğini söyledi.

BERAAT KARARI VERİLDİ

Mahkeme, davada kararını açıkladı. Mahkeme, isnat edilen eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması, sanığın suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak kesin ve yasal delil bulunmadığını belirterek sanık Müjdat Gezen’in beraatına karar verdi.

TAZMİNATA MAHKUM EDİLMİŞTİ

Nilhan Osmanoğlu’nun açtığı tazminat davasında ise İstanbul 17. Asliye Hukuk Mahkemesi Müjdat Gezen, 20 bin TL manevi tazminata mahkum edilmişti.