BİLECİK (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Hep birlikte aynı mefkure etrafında birleşmiş olan bizler, tek bir noktaya hedefimizi koyduk. O da Türkiye'yi gelecek yüzyıllara hazırlamak, gençliğimize daha güçlü, daha müreffeh standartlarıyla yükselmiş bir Türkiye'yi emanet etmek olacaktır." dedi.

Çavuşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla İstasyon Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Bilecik 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

AK Parti'nin kurulduğu tarihten itibaren çok kısa bir süre içinde milletin teveccühüyle iktidara geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, "AK Parti, bugün gelmiş olduğu noktada Türkiye'yi 3,5 kat büyütmüştür. 11 milyona ulaşan üye sayımızla dünyanın devasa bir siyasi teşkilatı olarak, Türkiye'yi geliştiren, dönüştüren, eserleriyle donatan AK Parti, bu 6. Olağan Kongresi'yle beraber Bilecik'imizde de yeni bir kapıyı aralamak üzere harekete geçecektir." diye konuştu.

Çavuşoğlu, teşkilat mensuplarının AK Parti'nin çok önemli bir nirengi noktasını oluşturduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Biliyoruz ki teşkilatımızın herhangi bir kademesinde, nerede olursa olsun görev yapan değerli arkadaşlarımız, oralarda tesadüfen bulunmuyorlar. İfa ettikleri görev, gerçekten de bizim için çok önemli ve ulvi bir görevdir. Bu teşkilat içinde kimimiz mahalle başkanları, kimimiz kadın kolları, gençlik kolları, il teşkilatı, yerel idarelerde, kimimiz ise Ankara'da ama hep birlikte aynı mefkure etrafında birleşmiş olan bizler, tek bir noktaya hedefimizi koyduk. O da Türkiye'yi gelecek yüzyıllara hazırlamak, gençliğimize daha güçlü, daha müreffeh standartlarıyla yükselmiş bir Türkiye'yi emanet etmek olacaktır. Bu vesileyle sizlerin yapmış olduğu görev, sıradan ve tesadüfen icra edilen bir görev değildir. Sizler, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın herhangi bir sokaktaki eli, gözü, nefesi olarak, bize aman dileyen ve bizden yardım bekleyen kardeşlerimize bizim tasavvurumuzu ortaya koyan insanlarsınız, teşkilat mensuplarımızsınız."

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Türkiye'nin önemli bir süreci yaşadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Hal böyle olunca sizlerin bu noktada alacağınız görevler ve ifa edeceğiniz mücadele ruhu, hakikaten Türkiye'nin geleceği ve dönüşümü, gelişimi bakımında çok önemlidir. Bu görevleri yapmış ve yapacak olmanız dolayısıyla emin olun on yıllar sonra tarih sayfalarında sizleri okuyan küçüklerimiz, gençlerimiz ve torunlarımız, sizlerle gurur duyacaklardır."