ÇANAKKALE (AA) - Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Türkiye'nin refahı, huzuru ve mutluluğundan başka dertleri olmadığını belirterek, "AK Parti'ye gönül veren siz dava arkadaşlarımızla beraber bu yolu yürümekten büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Türkiye'yi, içinde bulunduğu derin krizlerden çıkarmak için bu yola beraber çıktık. Çok çalışarak Allah'a şükür o karanlık günleri artık geride bıraktık. Büyük eserler ortaya koyduk. Bugün ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etmek için görev yapıyoruz." dedi.

Yıldırım, partisinin Çanakkale İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, dün PKK-DEAŞ terör örgütlerini yok etmek için hava harekatıyla başlanan Zeytin Dalı Harekatı'nın bugün Mehmetçiğin karadan, tepelerine inmesiyle devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin hudutlarını korumak için Afrin bölgesinde bulunan Mehmetçiği, kahraman askerleri, şehitler diyarını Çanakkale'den selamladığını dile getiren Yıldırım, "Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. 80 milyon Türk evladının duası ve desteği onlarla beraber. Allah onlara yardım etsin, muzaffer etsin, muvaffak eylesin." diye konuştu.

Çanakkale'den kadın, gençlik kollarını, ilçe, mahalle temsilcilerini, delegeleri, davalarına emek veren bütün yol arkadaşlarını sevgiyle, muhabbetle selamladığını belirten Yıldırım, "Sevgili Çanakkaleliler, size Başkomutanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını, muhabbetlerini getiriyorum. Bu kongre salonunu hınca hınç dolduran coşkunuzu, heyecanınızı görüyor, hepinize çok teşekkür ediyorum. Çanakkale şehitler diyarı. Düşmanın kabusu, Türkiye'nin gururu Çanakkale." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, yiğit evlatlarını vatan uğruna şehit olması için Çanakkale'ye gönderen Balkanlara, Kafkaslara, Orta Doğu'ya, bütün gönül coğrafyasına selamlarını gönderdiklerini dile getirerek, bütün demokrasi kahramanlarını rahmet ve şükranla andığını söyledi.

- "Ay yıldızlı bayrağı indirtmediniz, ezanları dindirtmediniz"

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'u da rahmetle andıklarını aktaran Yıldırım, Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" başlıklı eserinden, "Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker / Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer / Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i / Bedr'in arslanları ancak bu kadar şanlı idi / Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? 'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın" mısralarını okudu.

Ersoy'un Çanakkale destanını bu sözlerle en güzel şekilde anlattığını vurgulayan Yıldırım, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu milletin istiklali yolunda mücadele eden bütün ecdadımızı şükranla, minnetle anıyorum. Şehitler diyarından, Çanakkale'den bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. 18 Mart'ta olduğu gibi, 15 Temmuz'da da İstiklal mücadelesi veren Çanakkalelilere, sizlere şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Çanakkale'de de alçaklara geçit verilmediğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ay yıldızlı bayrağı indirtmediniz, ezanları dindirtmediniz, teröristlere fırsat vermediniz. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. AK Parti'nin değerli meselesi Türkiye'dir. Türkiye'nin refahı, Türkiye'nin huzuru ve mutluluğundan başka bizim bir derdimiz olmaz. AK Parti'ye gönül veren siz dava arkadaşlarımızla beraber bu yolu yürümekten büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Türkiye'yi, içinde bulunduğu derin krizlerden çıkarmak için bu yola beraber çıktık. Çok çalışarak Allah'a şükür o karanlık günleri artık geride bıraktık. Büyük eserler ortaya koyduk. Bugün ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etmek için görev yapıyoruz. Bu yolda ilk gün ne kadar kararlıysak, ne kadar heyecanlıysak aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Her gün gelişme, kalkınma yolunda ilerliyor, mesafe alıyoruz. Her saati iyi değerlendirmek, ülkenin her kuruşunu doğru, yerli yerinde harcamak için gayret gösteriyoruz. Duruşumuz asil milletin duruşudur. İnancımız milletimizin inancıdır. AK Parti, liderinden mahalle temsilcisine, başbakanından müşahidine kadar 'önce Türkiye' diyenlerin partisidir."

(Sürecek)