TBMM (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınlarına yönelik iddialarına ilişkin, "Ortada bir gerçek varsa o da ana muhalefet partisinin ne kadar terör lobisi varsa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'dahili ve harici bedhahlar' olarak nitelendirdiği Türkiye düşmanı varsa onlarla hareket ettiğinin apaçık göstergesidir." dedi.

Özkan, Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Karaman Milletvekili Recep Şeker ve Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınlarına yönelik iddialarına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun dün iftiralarına bir yenisini daha eklediğini ifade eden Özkan, yapılan açıklamalardan CHP'nin, terör lobilerinin vesayeti altında olduğunu net şekilde gösterdiğini savundu.

Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği belgelerin, ana muhalefet partisinin yerli ve milli siyaset çizgisinden tamamen uzaklaştığının net göstergesi olduğunu ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"Ortada bir gerçek varsa o da ana muhalefet partisinin ne kadar terör lobisi varsa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'dahili ve harici bedhahlar' olarak nitelediği Türkiye düşmanı varsa onlarla hareket ettiğinin apaçık göstergesidir. Ana muhalefet partisinin FETÖ vesayetine girdiği tarih, bilindiği gibi 2010 yılında gerçekleşen kaset kumpasında Genel Başkan Deniz Baykal'ın indirilmesi ve Kılıçdaroğlu'nun getirildiği tarihtir. 2010 tarihinden sonra CHP'nin rotası değişmiş, FETÖ'nün kirli amaçlarının hizmetine girmiş ve o günden bugüne kirli politikalar üretmiştir."

Ülkenin geleceği adına hayata geçirilen ne kadar düzenleme varsa CHP'nin karşı çıktığını ifade eden Özkan, bunu da FETÖ ve diğer terör lobilerinin talimatları doğrultusunda gerçekleştirdiğini savundu.

Özkan, şunları kaydetti:

"CHP, 15 Temmuz'dan sonra her ne kadar FETÖ'ye meydan okuyormuş gibi gözükse de işin özü itibarıyla yine FETÖ'nün darbe girişiminin arkasına sığınarak yeniden bu ülkede yerli ve milli politikalara karşı durma tutumunu devam ettirmektedir. Ana muhalefet partisi, PKK, FETÖ ve Türkiye düşmanlarının ortaya çıkardığı belgeleri yeniden bu kutsal çatı altında gündeme taşımıştır. Milletimiz nezdinde hiçbir itibarı olmayan, hukuki açıdan hiçbir değeri olmayan bu belgeler terör örgütleri tarafından CHP'ye servis edilmektedir. Hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur. Ancak dünkü grup toplantısının ortaya çıkardığı tek bir gerçek vardır, o da hiçbirimizin tahayyül edemediği kadar CHP'nin terör vesayeti altına girdiğidir."

Özkan, CHP'yi yeniden yerli ve milli politikalar üretmeye davet ederek "yapılan siyasetin çirkinliğinden de derhal uzaklaşmalarını" diledi.