GİRESUN (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Görevi devralırken 'Bir metal yorgunluğu var' dedim. Bu metal yorgunluğunu aşmamız lazım. Şimdi Afrin harekatıyla artık bir diriliş hamlesinin içerisine girdik. Bu yeniden dirilişe, özellikle buna 'diriliş muştusu' da diyebiliriz." dedi.

Erdoğan, 19 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Giresun 6. Olağan İl Kongresi'nde bir konuşma yaptı.

"16 Nisan halk oylamasında yüzde 62 oy oranıyla cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ezici bir destek veren Giresunlu kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum." sözleriyle konuşmasına başlayan Erdoğan, şehrin halk oylamasında Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde oy oranı çıkardığını bildirdi.

Bu desteğin, kendileri için aynı zamanda bir mesuliyet olduğunu vurgulayan Erdoğan, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya gece gündüz demeden devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan, tüm Türkiye'nin kalkınması için koşacak, koşturacak, terleyecek, ülkeyi her açıdan layık olunan seviyeye getireceklerini ifade etti.

- "Afrin harekatıyla artık bir diriliş hamlesinin içerisine girdik"

Son 15 yıldır başkalarıyla değil kendileriyle yarıştıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kendi başarı çıtamızı temel alarak mücadele yürüttük. Ana muhalefetin yüzde 25'leri çıkamaması, orada çakılı kalmasına bakarak asla rehavet, asla rehavete kapılmaktan öte tembellik, böyle bir yanlışın içine girmedik. Görevi devralırken 'Bir metal yorgunluğu var' dedim. Bu metal yorgunluğunu aşmamız lazım.

Şimdi Afrin harekatıyla artık bir diriliş hamlesinin içerisine girdik. Bu yeniden dirilişe, özellikle buna 'Diriliş muştusu' da diyebiliriz, buna var mıyız? Zaten elbiselere de girmişsiniz. Evelallah inşallah yeniden bu diriliş hamlesiyle 2019'un Mart yerel seçimlerini ve kasım cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dolayısıyla parlamento seçimlerine hazır mıyız?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir zaman rakiplerinin zayıflığından ve acizliğinden güç alarak hedefini belirleyen bir siyasi hareket olmadıklarına dikkati çekerek, "Hele hele ana muhalefetin başındaki zat gibi her seferinde 'Yüzde 40 oy almazsam istifa ederim' demedik. Duydunuz mu bizden böyle bir şey? Peki seçimleri kaybettiği halde pişkince koltuğa yapışanlardan oldu mu bu adam? Hala oturuyor orada. Sen söyledin, biz söylemedik. Ama biz hep daha yükseğe çıkmak, hep daha ileriye gitmek için çaba harcadık. Bırakın oylarımızda düşüş olmasını, aynı oranları bile eksiklik, eksilik, noksanlık olarak değerlendirdik. Çünkü bizim nazarımızda oy oranımız yüzde 50 olsa bile, yerinde saymak asla büyük bir başarı değildir." diye konuştu.

- "AK Parti kendi elde ettiği sonuçlarla yarışmıştır"

Millete inandıklarını, milletin de kendilerine inandığını belirten Erdoğan, her başarılarının bir sonraki mücadelelerinin başarı noktası olduğunu ve yola böyle çıktıklarını aktardı.

Erdoğan, AK Parti tarihindeki tüm seçimlere bu perspektiften baktıklarına değinerek, "AK Parti başkalarıyla değil daima kendisiyle, kendi elde ettiği sonuçlarla yarışmıştır. Ama bu bizim hızımızı artırmıştır. 2019'da yapılacak seçimlere de işte bu anlayışla hazırlanıyoruz. Bu konuda da kararlıyız." ifadesini kullandı.

Bir sonraki yılın ikinci yarısında 3 bin 500 kişilik spor salonunun hazır hale geleceğine işaret eden Erdoğan, salonda bulunan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye "Sayın bakan işi hızlandırın, daha hızlı." diye seslendi.

(Sürecek)