ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'da iki gazinin darbedilmesine ilişkin, "Gazi olduklarını ifade ettikten sonra bu saldırganlar saldırılarına devam ettilerse, bize göre terör suçu işlemişlerdir. Dolayısıyla cezalarının da buna göre verilmesi konusunda takipçisi olacağımızı buradan bir kere daha ifade ediyorum." dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, terörün yaklaşık 35 yıldır can yaktığını belirtti.

Şehitlere rahmet dileyen Destici, gazilere acil şifa temennisinde bulundu.

Şehitlik ve gaziliğin kendileri için çok önemli olduğunu aktaran Destici, şehitlere gösterilen hürmetin ve hassasiyetin aynısının gazilere gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Destici, Ankara'da iki gazinin darbedilmesine değinerek, gazi ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu saldırıyı yapanları lanetleyen ve kınayan Mustafa Destici, şöyle devam etti:

"BPP olarak ilk anından itibaren olayın takipçisiyiz. Hukukçularımız bu işin takipçisi. Bu saldırının açıklanacak bir tarafı yok. Bunun hiçbir şekilde mazereti olmaz. Bu barbarlara hakettikleri ceza verilmelidir. Hele ki gazi olduklarını ifade ettikten sonra da saldırıya devam ediliyor gibi bir bilgi var. Gazi olduklarını ifade ettikten sonra bu saldırganlar saldırılarına devam ettilerse, bize göre terör suçu işlemişlerdir. Dolayısıyla cezalarının da buna göre verilmesi konusunda takipçisi olacağımızı buradan bir kere daha ifade ediyorum. Bu saldırganlar Türk milletinin yüz karasıdır. Bu yüz karalıklarının cezalarını da en ağır şekilde almalıdırlar."

- "Eğitim sistemimizin baştan aşağı bir reforma ihtiyacı var"

Destici, Türkiye'yi en çok meşgul eden konulardan birisinin de eğitim sistemindeki gelişmeler olduğunu bildirdi.

Eski ve yeni sistem değerlendirildiğinde ideal ve mükemmelin yakalanamadığını aktaran Destici, "Eğitim sistemimizin baştan aşağı bir reforma ihtiyacı var. Eğitim sistemimiz kökten ele alınmalı, müfredatından okullara, öğretmen yetiştirmesinden sınav sistemine her yönüyle değerlendirilmeli ve dolayısıyla da baştan aşağı yapılacak bir reformla yenilenmelidir. Eğitim, kısa zamanda, alelacele düzenlemelerle iyileştirilecek bir alan değildir." diye konuştu.

- "Kendimiz üretmek zorundayız"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın vatandaşa ucuz et sağlanması çabasını takdir ettiğini ifade eden Mustafa Destici, şunları kaydetti:

"Taşıma suyuyla değirmenin dönmeyeceğini de hepimiz biliyoruz. Kendimiz üretmek zorundayız. Kendimiz üretmediğimiz sürece belli sürelerde bu tür tedbirler alınabilir ve ucuz et satışları yapılabilir. Ucuz et satışının sadece iki market zincirine verilmiş olması da tartışma konusudur. İsteyen her market alsın ve satsın. Niye böyle bir sınırlamaya gidiliyor?"