ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün terörle mücadelede geçen 40 yılla geçmiş 1,5 yılı kıyasladığımız zaman hakikaten kıyaslanması dahi mümkün olmayan büyük başarı elde edilmiştir. Bu başarıda koordinasyonun, birlikte iş yapmanın katkısı önemlidir ama her şeyden önce terörle mücadelenin Türkiye'nin gelecek, istiklal mücadelesi olduğu bilincinin bütün kesimlerde yerleşmiş olmasıdır." dedi.

Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda düzenlenen "Bölge ve İl Jandarma Komutanları Toplantısı"ndaki konuşmasında, jandarmanın, ülkenin güvenliği, milletin huzuru ve esenliği için gece gündüz çalıştığını söyledi.

Türk milletinin, bu coğrafyayı kahramanlıklarla dolu bir mücadeleyle kendisine vatan yaptığını dile getiren Yıldırım, bugün de ülkenin bağımsızlığı ve milletin esenliği için hep birlikte mücadele verildiğini belirtti.

Vatan ve millet mücadelesinin iki cephede sürdüğünü ifade eden Yıldırım, "Bunlardan biri, sınırlarımız ötesinden, ülkemize, sınırlarımıza yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmek için yaptığımız mücadeledir. Fırat Kalkanı, bu mücadelenin en belirgin örneklerinden bir tanesidir. Bu, dışarıdaki mücadele Silahlı Kuvvetlerimizin sorumluluğunda sürdürülmektedir. Diğer önemli bir mücadelemiz de sınırlarımız içinde hain terör örgütleriyle her türlü mücadeleyi sürdürmektir." diye konuştu.

Jandarmanın trafikten asayiş ve narkotiğe kadar geniş hizmet ağı bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, 1839'da kurulan teşkilatın, Türkiye Cumhuriyeti'nden çok daha uzun geçmişe sahip olduğunun altını çizdi. Yıldırım, Osmanlı döneminde kurulan Jandarma Teşkilatının, o günden bu yana memleketin emniyeti, milletin selameti için oldukça güç ve önemli bir vazifeyi ifa ettiğine dikkati çekti.

Başbakan Yıldırım, milletin birlik ve bütünlüğü için ülkenin her köşesinde fedakar şekilde hizmet veren jandarmanın, özellikle teröre karşı yürütülen kararlı mücadelede sergilediği özveri nedeniyle milletin takdirini kazandığını belirtti.

- "Bu alçaklar insanları gözlerini hiç kırpmadan katlettiler"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'un, Türk milleti ve ülke için dönüm noktası olduğunu aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu terör grupları, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, MİT, TÜRKSAT, Emniyet Genel Müdürlüğü, Özel Kuvvetler ve İstanbul'da birçok yeri maalesef bombalamışlar ve birçok şehidimizin, gazimizin hayatına kast etmişlerdir. Bu alçaklar, insanları gözlerini hiç kırpmadan katlettiler, yaraladılar. Ortalığı yakıp yıkıp, kasıp kavurdular. Milletimize, devletimize, kardeşliğimize, demokrasimize adeta kurşun sıktılar. Şu bina bunun en canlı şahididir. O gün Jandarma Genel Komutanlığını da o alçaklar işgal etti. Başta Jandarma Genel Komutanımız Arif Çetin ve vatansever Jandarma, Silahlı Kuvvetler mensuplarımız, bu alçaklara karşı kahramanca mücadele göstererek, burayı işgal altından kurtarmışlardır."

Yıldırım, asker kılığına giren FETÖ mensubu teröristlerin, milletin üzerine bomba yağdırmaktan, milletin uçağını, helikopterini ve tankını bile çalmaktan haya etmediklerini, bunları, masum insanların üzerine sürmek suretiyle ülkeye en büyük kötülüğü yaptıklarını hatırlattı.

- "Asla unutulmayacak, unutturulmayacak"

15 Temmuz gecesi hedefin, ülkenin bağımsızlığı ve istiklali, milletin aydınlık geleceği olduğunu belirten Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"O gece hainlere karşı verdiğimiz kahramanca mücadele asla unutulmayacak, unutturulmayacak. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimize yaptığı çağrı, o gün yerini bulmuş ve meydanlar milyonlar tarafından doldurulmuştur. O gece, millet genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle bu ihanet şebekesinin karşısında dimdik durmayı başarmıştır. Üniforma içindeki caniler, Allah'a şükür sonuç alamamışlar ve vatansever askerlerimiz, polislerimiz, jandarmamız, hakimlerimiz, savcılarımız, medya mensuplarımız ve her şeyden önemlisi aziz, kahraman milletimizin kahramanlıkları, fedakarlıklarıyla hak ettikleri dersi almışlardır."

- "Terörle mücadelede yeni bir dönem başladı"

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz sonrası alçak darbe girişiminden önemli bir ders çıkardıklarını vurgulayarak, "O derslerden biri de Silahlı Kuvvetlerimizin yeniden yapılandırılması ve kolluğun tekrar gözden geçirilmesidir. Bildiğiniz gibi bu çalışmalardan biri de jandarmanın İçişleri Bakanlığına tam anlamıyla bağlanmasıydı. Bu karardan sonra özellikle terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığını hepimiz görüyoruz. Özellikle 2016 Ağustos'unda aldığımız karar, 'Terörle mücadelede savunma değil taarruz esastır.' Yaz demeden kış demeden bu mücadelede de jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız hatta ihtiyaç duyulan yerde Silahlı Kuvvetlere mensup elemanlarımızla birlikte amansız, çetin bir mücadele içine girmiş olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Terörle mücadelenin yurt içinde başarıyla devam ettiğini bildiren Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bugün terörle mücadelede geçen 40 yılla geçmiş 1,5 yılı kıyasladığımız zaman hakikaten kıyaslanması dahi mümkün olmayan büyük başarı elde edilmiştir. Bu başarıda koordinasyonun, birlikte iş yapmanın katkısı önemlidir ama her şeyden önce terörle mücadelenin Türkiye'nin gelecek, istiklal mücadelesi olduğu bilincinin bütün kesimlerde yerleşmiş olmasıdır. Jandarmamız, polisimiz, sizler bu işi sıradan bir görev olarak görmüyorsunuz. Bunu bu ülkenin bekası olarak görüyorsunuz ve buna göre de her türlü fedakarlığı, vatanseverliği yaparak, durumdan da vazife çıkararak görevinizi en iyi şekilde yapıyorsunuz. Bunun için 80 milyon vatan evladı, vatandaşlarımız size şükranlarını ve minnet duygularını her zaman ifade ediyor."

(Sürecek)