Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 72. yılında yurt genelinde, KKTC ile dış temsilciliklerde törenlerle anıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve devletin diğer erkanı, saat 09.05'te, Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu. Aynı anda tüm yurtta sirenler çaldı ve bayraklar yarıya indirildi.








Devlet erkanının 10 Kasım mesajları şöyle;

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL:" MİRASINA SAHİP ÇIKMA KARARLILIĞIYLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"    
“Atatürk, eşsiz bir komutan ve lider, gerçekçi bir devlet adamı, büyük bir fikir ve aksiyon insanı olarak, sadece Türk tarihini şekillendirmekle kalmamış, dünya tarihine de damgasını vurmuştur. O’nun dünyaya ilham vermeyi sürdüren mirasına sahip çıkma kararlılığıyla yolumuza devam ediyoruz. Daha müreffeh bir geleceği inşa etmek için azimle çalışıyoruz. Türkiye’nin yeni uluslararası düzende hak ettiği yeri alması için gayret gösteriyoruz.”

BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN " HEPİMİZİN TEMEL GÖREVİ O'NUN İDEALLERİNİ HAYATA GEÇİRMEKTİR."
 “Atatürk’ün temel felsefesi, ülkeyi muasırlaştırmak, milletin sahip olduğu imkânları güçlendirmek, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak. Hepimizin en temel görevi, onun bu ideallerini, en ileri demokrasi bilinciyle hayata geçirmektir. Ne mutlu ki, onun genç nesillere emanet ettiği ve ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün ileri bir demokrasiyle taçlanmış olarak yine onun işaret ettiği hedefler istikametinde varlığını sürdürmektedir.”

TBMM BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN'İN 10 KASIM MESAJI
 “Bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl bağımsız kalacağını, nasıl çağdaş bir Cumhuriyet haline getirilebileceğini tarihe kaydettiren aziz Atatürk, bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de yol gösterici olmuştur.”

ORGENERAL KOŞANER: "TSK DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU VEREN GÜCÜYLE ULUSUN HİZMETİNDE"
“O’nsuz geçen yıllarda geriye dönüp baktığımızda Atatürk, sadece bizlere emanet ettiği en büyük eseri modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olmakla kalmayıp, bütün dünyaya mal olan engin düşünceleriyle, çağdaş bir uyanışın öncüsü ve evrensel bir hareketin de esin kaynağı olmuştur.’’






Habertürk