TBMM (AA) - CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, "Fiili hizmet süresi zammından yaralarlanacak çalışanların gün sayısına sınırlama getirilmesi, bir hak kaybıdır. CHP iktidarında bu hak sahiplerine iade edilecektir." dedi.

Demir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bazı sektörlerde çalışanların fiili hizmet süresi zammıyla ilgili düzenlemeyi eleştirdi.

Düzenleme ile tehlikeli mesleklerde çalışan ve fiili hizmet süresi zammından yararlananların emeklilik gün sayılarına sınırlama getirildiğini belirten Demir, cam, çimento, demir-çelik işlerinde çalışanlar ile gazetecilerin, hafta tatillerinde, yıllık izinlerinde yıpranma payından yararlanamayacağını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumunun 3 Kasım tarihinde konuya ilişkin bir duyuru yaptığına işaret eden Demir, ulusal bayramların, genel tatil günlerinin, yıllık izinlerin, ücretsiz-ücretli izinlerin, eğitimlerin ve kurs sürelerinin artık fiili hizmet süresi içinde sayılmayacağını, her ay için fiili hizmet süresinin 26 gün üzerinden hesaplanacağını vurguladı.

Bunun bir hak kaybı olduğuna dikkati çeken Demir, CHP'nin bu sektörlerde çalışanların haklarının iade edilmesinden yana olduğunu dile getirdi.

Demir, şunları kaydetti:

"Bu demek oluyor ki; cam, çimento, demir-çelik fabrikasında çalışanlar ya da gazeteciler artık hafta tatillerinde, yıllık izinlerinde yıpranma payından yararlanamayacak. Fiili hizmet süresi zammından yaralarlanacak çalışanların gün sayısına sınırlama getirilmesi, bir hak kaybıdır. CHP iktidarında bu hak sahiplerine iade edilecektir."