TBMM (AA) - TBMM Başkanlığından, CHP İstanbul Milletvekil Ali Şeker'in, 16 Şubat 1969'da meydana gelen olaylara atıfta bulunarak TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yönelik sözlerine ilişkin, "Sayın Kahraman, o tarihte bir cemiyet başkanı olarak görev yapmamış, söz konusu edilen olaylarda da herhangi bir dahli olmamıştır." açıklaması yapıldı.

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, dün yeni dönem TBMM Başkanlığı seçimlerini yapmak üzere toplanan Genel Kurul çalışmaları sırasında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Şeker'in, 16 Şubat 1969'da meydana gelen olaylara atıfta bulunarak, TBMM Başkanı Kahraman hakkında ağır ithamlarda bulunduğu belirtildi.

Ali Şeker'in konuşması sırasında, "Bugün Meclis Başkanı olarak seçeceğiniz, o gün cemiyet başkanı olan İsmail Kahraman'ın örgütlediği çeteler tarafından katledilen…" gibi çok ağır, gerçekle alakası olmayan ifadelerde bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bu ifadelerin bu kadar rahat kullanılması izah edilemez bir durumdur. TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman, belirtilen tarihte bir cemiyet başkanı olarak görev yapmamış, söz konusu edilen olaylarda da herhangi bir dahli olmamıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gayesi ile bu açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur. Adı geçen milletvekilinin yaptığı açıklama dolayısıyla her türlü yasal hakların kovuşturulacağı da kamuoyunun bilgisine sunulur." denildi.