ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara Arena'da yarın düzenlenecek Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşmasına ilişkin, "Bu sadece CHP'nin bir kadın toplantısı değil. Siyasi görüşü, etnik kimliği, tercihi ne olursa olsun bütün kadınları etkinliğe bekliyoruz." dedi.

Ağbaba, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığınca kadınların seçme ve seçilme hakkı kazanmalarının 83. yıl dönümü dolayısıyla yarın düzenlenecek Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşmasına ilişkin Ankara Spor Salonunda açıklamalarda bulundu.

Son dönemdeki en büyük kadın buluşması için kamuoyuna açık bir davet yaptıklarını belirten Ağbaba, "Amacımız, hem 16 Nisan'daki ruhu hem de tüm Türkiye'yi birleştiren adalet yürüyüşündeki anlayışı buraya yansıtmak." diye konuştu.

Ağbaba, siyasi görüşü, etnik kimliği, tercihi ne olursa olsun bütün kadınları etkinliğe davet ederek, "Bu sadece CHP'nin bir kadın toplantısı değil. Kadınların hakları için mücadelemiz sürecek." ifadesini kullandı.

Etkinlikte kendini ifade etmek isteyen herkesin bulunacağına işaret eden Ağbaba, şöyle devam etti:

"Şehit annesi de olacak, kadın hakları mücadelesinde etkin rol oynamış kadınlar da olacak, Karadenizli kadın da olacak, yörük kadın da olacak. Hakkari'den, Diyarbakır'dan, Edirne'den kadınlarımız gelecek. Bütün Türkiye'deki renkleri yarın burada görmek mümkün olacak."

Ağbaba, buluşma için 60 bini aşkın kadının ismini yazdırdığını bildirdi.

Buluşmaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağına değinen Ağbaba, CHP'nin grup toplantısının da yine Ankara Arena'dan yapılacağını belirtti.

Ağbaba, bir gazetecinin "CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, 'Yarın bombanın büyüğü patlayacak' diye açıklamaları oldu. Nasıl bir bomba patlayacak?" şeklindeki sorusuna, "Yarın hep beraber göreceğiz. Genel Başkanımız da söyledi. Salı gününe kadar eğer Cumhurbaşkanı bir açıklama yapmazsa Genel Başkanımız yarın buradan o konuyla ilgili açıklamada bulunacak." yanıtı verdi.

- "Haklarımıza sahip çıkacağız"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ise "Tarihinde belki bir ilk olacak bu buluşma, tüm kadınların sesinin olacağı, duygularının yansıyacağı bir etkinlik olacak." dedi.

Buluşmanın sloganlarının "Kadınım hakkım var", "Ben seçerim" olduğunu vurgulayan Köse, "Her şeyimizi, partimizi, geleceğimizi, kıyafetimizi biz seçeceğiz, biz seçeceğiz, biz seçileceğiz." ifadesini kullandı.

Köse, Türkiye'de kadın hareketinin son derece gerilediğini savunarak, "O nedenle bu buluşmayı çok önemsiyoruz. Haklarımıza sahip çıkacağız, haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.